Velký Javorník (918 m n. m.) je nejvyšším vrcholem Veřovických vrchů, nejzápadnějšího předhůří Moravskoslezských Beskyd. Za dobré viditelnosti můžete z vrcholu dohlédnout až do Jeseníků, na Oderské vrchy či na Ostravsko.

Na vrcholu Javorníku stojí ve výšce 905 m. n. m. turistická chata, která byla postavena v roce 1935 a patří mezi jedno z nejnavštěvo­vanějších míst v Beskydech. Další zajímavostí je zde rampa pro start závěsného létání.

Z Velkého Javorníku je velmi dobrý rozhled na vrcholy Beskyd – Lysá hora, Smrk, Kněhyně, Radhošť, Nořičí, do údolí frenštátské brázdy, Palkovické hůrky, Ondřejník, Červený kámen, Kotouč – na Podbeskydsku pahorktinu, na Jeseníky, Oderské vrchy, Moravskou bránu, Ostravsko.

Na severozápadních svazích Javorníka se nachází rezervace Velký Kámen. Jak napovídá název, ve starých bukových lesích můžete najít skalní stěny a velké balvany. Na vrchol Velkého Javorníka se můžete vydat po turistických trasách z Frenštátu pod Radhoštěm, z Rožnova pod Radhoštěm či z obce Veřovice.

Na vrcholu Velkého Javorníka stojí dřevěná rozhledna, která je vysoká téměř 26 metrů. Svislá nosná konstrukce rozhledny se skládá z dřevěných hranolů, v horních patrech konstrukci tvoří sloupy z dřevěných hranolů. Rozhledna byla postavena v roce 2013 a je celoročně volně přístupná.