Špindlerův Mlýn – Stejně jako vloni se o absolutním vítězi Českého poháru v běhu do vrchu rozhodovalo v posledním závodě. Tentokrát to však nebyla bitva do posledních metrů, ale již brzo po startu bylo jasno.

Obhájce prvenství Michal Horáček z Iscarexu Česká Třebová byl průběžně druhý a měl stejně bodů jako vedoucí Tomáš Blaha z AK Asics Kroměříž. Ten si do Špindlu nepřivezl z Moravy formu a doběhl až na dvanáctém místě. Kdežto Horáček proběhl cílem jako třetí a to mu stačilo k obhajobě pohárového prvenství.

Druhý v poháru je tedy Blaha, třetí Martin Berka z Turnova, čtvrtým je pak vítěz kategorie padesátníků Aleš Stránský z Iscarexu a pátý Ondřej Horák z Fortexu Moravský Beroun.

V soutěži žen už bylo před závěrečným závodem jasno. První hradecká Metelková, druhá Pechková z Maratonstavu Úpice, třetí Dušková z Iscarexu, čtvrtá Paulů z Maratonstavu a páté místo patří Krátké z Hvězdy SKP Pardubice.

V samotném závodě Malá cena Špindlerova mlýna, který se běží stylem nahoru a dolů, ale pětkrát vždy jiný kopec, vyhrál Jan Havlíček z pražské Slavie v traťovém rekordu. Patnáct kilometrů zdolal za 62:13 minuty.

V soutěži žen přesvědčivě vyhrála Marie Havlová z Trutnova za 78:43. Tato závodnice, která pokud vydrží její píle do příští sezóny bude prohánět i největší vrchařská esa, porazila o necelé dvě minuty loňskou vítězku Blanku Paulů.

Výsledky Malé ceny Špindlerova mlýna

Foto 231× – fotojn

Foto 71× – ivosovybehyves­pindlu