Vyšší teplota (17°C) a sluníčko přilákaly do Janovic-Bystré rekordních 299 lysacupistů. Snad jen silný vítr jim dnes ztížil běh na Lysou horu. Na vrcholu foukal rychlostí až 30m/s.

Poprvé se letos na startu objevil ostřílený vrchař Ondřej Horák. Dalo se tedy předpokládat, že zájemců o vítězství bude více. Ale, že časové rozdíly na prvních třech místech budou tak malé, předpokládal málokdo.

Nicméně zkušený Ondra Horák (X-AIR Ostrava) potvrdil svoji podzimní dobrou formu a vyhrál za 46:00. Těsně za ním se v cíli objevil Radim Kasalík ((mo)mentálně Opavské dupy) – 46:03. Mlaďoch Tomáš Lichý (splašení goroli) doběhl na třetím místě za 46:12.

První ženou v cíli, byla stejně jako v první etapě Tamara Stonová z Fialových kober za 56:10. Dokázala porazit i takového borce, jakým je Standa Najvert, který se stále snaží získat úspěch v horských trailech jako je LH24 nebo B7.

Druhé místo brala, stejně jako v první etapě, Alice Martikánová (Horolezci FM), třetí pak Denisa Bartošová z X-Trail Orlová.

BezvaBĚH.cz ve spolupráci s firmou Term, s.r.o. předal před startem předním běžcům (Hudeček, Kasalík, Stonová) krosové boty a termoprádlo zn. Mizuno k testování v náročných podmínkách tohoto horského běžeckého seriálu. První recenzi uvedeme v závěru listopadu, druhou a třetí pak v prosinci.

Výsledky

Foto 85× + 10× video – Jiří Římánek

Foto 256× – jezdinakole

Foto moc x – SKVK

Foto 41× – X-Trail Orlová