Jedním z 15 měst České republiky, které pořádalo Běh olympijského dne byla i Ostrava. Horkým počasím (31°C) se nenechalo odradit 130 běhu chtivých lidí a nastoupilo na start devítikilometrového závodu.

Startovní výstřel provedla na baseballovém hřišti místního klubu Arrows olympionička Adolfína Tačová, mistryně republiky ve sportovní gymnastice, stříbrná medailistka ve víceboji družstev na OH v Římě v roce 1960 a taktéž na OH v Tokiu v roce 1964.

Podle očekávání zvítězil Václav Bitala z Lašského běžeckého klubu, když zdolal kopcovitou trať za 30:53 min. Na druhém místě doběhl skvělý veterán z BK SAK Karviná Rostislav Kolich (31:24) a na třetím místě skončil Tomáš Pop z MK Kopřivnice (32:41).

Mezi ženami dominovala Petra Pastorová z MK Seitl Ostrava, když zvítězila ve výborném čase 35:53 min. Na druhém místě doběhla Adéla Esentierová z Baláž Extreme Team Ostrava (38:13) před svojí oddílovou kolegyní Ivanou Zbořilovou (40:00).

Každý startující obdržel od pořadatelského týmu vedeného Jaromírem Horákem „Certifikát o účasti“ s podpisem předsedy MOV a ČOV, všichni účastníci obdrželi pamětní olympijská trička. Kromě již zmíněné olympioničky Adolfíny Tačové se akce zúčastnil taky Jiří Raška, první český vítěz zimních olympijských her (Grenoble 1968).

I v Ostravě byl vidět stoupající zájem o běhání. Na startu závodu se objevilo mnoho nových tváří a to je jenom dobře. Závod se po organizační stránce vydařil na 100% a jde vidět, že Jaromír Horák se svým týmem dovedou účastníkům připravit opravdu skvělý běžecký zážitek.

Další výsledky

Muži

kat. B: 1. Rostislav Kolich (BK SAK Karviná), 2. Tomáš Pop (MK Kopřivnice), 3. Marek Škapa (X-Air Ostrava)

kat. C: 1. Roman Slowioczek (MK Seitl Ostrava), 2. Vladislav Martynek (SKI Mosty), 3. Petr Jadrníček (Lokomotiva Ostrava)

kat. D: 1. Josef Kvita (MK Kopřivnice), 2. Josef Strakoš (Tatra Kopřivnice), 3. Alfons vytisk (MK Seitl Ostrava)

Ženy

kat. E: 1. Petra Pastorová (MK Seitl Ostrava), 2. Adéla Esentierová, 3. Ivana Zbořilová (obě Baláž Extreme Team)

kat. F: 1. Radka Miturová, 2. Iva Pachtová, 3. Danuše Škrdová (všechny MK Seitl Ostrava)

FOTOGALERIE ZDE

VÝSLEDKY BUDOU ZVEŘEJNĚNY