Léto je v plném proudu, hodně z nás je na dovolené u vody nebo na horách. Jiní si jen tak poklusávají nebo jezdí na kole. Je prostě okurková sezóna a to platí taky o naší moravské termínovce, kde jsme našli pouze tři závody.

V Nové Lhotě, která se nachází v Jihomoravském kraji, v okrese Hodonín, 8 km východně od Velké nad Veličkou pro vás pořadatelé, Obec Nová Lhota s občanským sdružením Aktivní Horňácko, připravili druhý ročník Novolhotské pětky. Pro dospělé je připraven závod dlouhý 5 km, pro mládež 500 a 1000 m a pro nejmenší 60 nebo 200 m. Propozice najdete tady.

Zazávodit si rovněž můžete osmdesát kilometrů severozápadně ve Vyškově. Místní tělovýchovná jednota LRS zde pořádá už 21. ročník Běhu kolem Vyškova. Závod je součástí Běžeckého poháru Bučovicka, Slavkovska a Vyškovska „DLOUHÉ MÍLE 2011“. Žákovské a dorostenecké kategorie budou běhat na místním stadioně, dospělí pak závod absolvují na asfaltových cestách kolem Vyškova s cílem taky na stadioně. Celá trať měří 12 km. Zde najdete další podrobnosti.

Pokud se vydáte prstem na mapě na severovýchod, asi 150 km od Vyškova, narazíte na známé severomoravské městečko Kravaře. Tato obec s téměř sedmi tisíci obyvateli proslula také tím, že se zde žije Miss ČR a Miss Europe 1995 Monika Žídková. Zda Monika běhá nebo ne, nevíme, ale vy si zde zaběhat můžete. Její jmenovec Roman Žídek tady v neděli organizuje třetí ročník Olšinky cross. Závod je dlouhý 9,6 km a jeho trasa vede krásnou přírodou nedaleko řeky Opavice v přírodní rezervaci Kutské louky. Start je naplánován na 10 h ve Sportovním areálu Olšinky.