Psal se 15. říjen 2011. Byla sobota a já šel jako každý týden na fotbalový zápas. Fotbal jsem miloval.

Byl mou vášní, které jsem obětoval úplně všechno. Zápas se nevyvíjel podle našich představ a brzy jsme prohrávali. Před poločasem jsem vyrovnal na 1:1.

Tehdy jsem netušil, že to byl můj na dlouhou dobu poslední gól v mistrovském utkání v mém životě. Běžela 50.minuta zápasu. Já si naběhl na centr do vápna, kde do mě surově zajel brankář domácích a trefil mě v plné rychlosti do kolena, následoval pád a já si své poraněné koleno ještě celou svou váhou přisedl. Tato chvíle mi změnila život.

Následoval převoz do nemocnice v Ostravě a 19.10.2011 jsem prodělal operaci kolena. Operoval mě Mudr. Boglevský, lékař Baníku Ostrava. Diagnóza zněla: přetržený přední skřížený vaz, přetrhané oba postranní vazy, na 3× prasklý meniskus a prasklá chrupavka v koleni.

Doba léčení do plného zotavení trvala asi rok a půl. Během této léčby jsem prodělal i plastiku vazu. Lékař konstatoval, že snad někdy sportovat budu, ale jen s ortézou a se značným omezením, neboť poranění kolena bylo vážné.

Byl jsem na dně. Měl jsem hrozné bolesti a v koleni se mi dělaly záněty a léčba se komplikovala. Strávil jsem 6 měsíců v RÚ Hrabyně. Tam jsem poznal a pochopil jaké štěstí máme, když můžeme chodit.

Tehdy jsem si řekl, že budu makat a bojovat a jednou zase budu naplno sportovat. Přepnul jsem v hlavě staré a špatné vzorce myšlení, že něco nejde. Opravdu věřte, že všechno jde a nic není nemožné. Všechno je to jen o hlavě a o tom jak myslíte. A věřte, že necituji jen knihy, cituji život – můj život.

Přesně 2 roky, na den přesně, od operace jsem zaběhl 10 km běh pro nadaci Kola pro Afriku.

V ten den jsem si uvědomil, že jsem porazil následky úrazu a že mě nic nezastaví v cestě za mými sny.

Chci si jednou zaběhnout i maraton.

Snad některým z vás dodá můj příběh sílu bojovat a nevzdávat to.

Nikdy se nevzdávejte a bojujte, ať už lítáte v čemkoliv.

Kdo bojuje, může prohrát, ale ten, kdo nebojuje už prohrál.

Běhejte, skákejte, sportujte – život je krátký.

Hodně štěstí a mnoho uběhnutých kilometrů přeji vám všem.

Mějte se a smějte se.