Hradec Králové – Zatím přes tři desítky vytrvalců se zaregistrovaly do prvního ročníku běžeckého Rock Machine Hradeckého poháru, který bude souběžně s bikovými závody probíhat od dubna do září v lesích u rybníku Biřička na Novém Hradci Králové.

„Očekáváme, že se prvního závodu v úterý 15. dubna od pěti odpoledne zúčastní přes padesát běžců. Rádi bychom, kdyby postupně stoupl počet startujících ke stovce,“ sdělil za pořadatele Jiří Nádvorník. „Proto bychom uvítali, kdyby se případní zájemci registrovali na stránkách závodu, aby nám usnadnili práci především před prvním během. Startovné, buď za konkrétní start nebo zvýhodně za celý seriál, se platí až na místě,“ dodal.

Na stránkách hradeckého poháru je nyní spuštěna registrace do této nové běžecké soutěže. Běžecký pohár je na rozdíl od cyklistického vypsán pouze pro ženy a muže starší 19 let. Při přihlašování si tedy dávejte pozor na to, zda se chcete přihlásit do cyklistické, či běžecké části. Vypsány jsou kategorie mužů a žen rozdělené do 40 let a nad 40 let, start je společný.

Organizátoři mají připravený pro běžeckou část lesní okruh, který částečně kopíruje cyklistický. Začátek je totožný u hráze rybníku Biřička na Novém Hradci Králové. Po startu bude čekat vytrvalce na široké pískové cestě několik metrů na zahřátí a pak musí nastoupit do půlkilometrového výběhu. Na jeho konci se dají doprava, cyklisté jezdí vlevo. Pak čeká běžce zhruba kilometrový seběh na hlavní cestu mezi rybníky Biřičkou a Cikánem. Po ní vytrvalci pokračují na hráz rybníku Cikán, který celý obíhají a vracejí se jinou cestou k hrázi rybníku Biřička. Tento okruh se půjde dvakrát.