Od 10.května, kdy jsme se vydali na cestu kolem světa, máme uběhnuto téměř 15000 kilometrů.

O tom, že existuje BezvaBĚH, vědí už dávno i v Egyptě. Naše bezvaTrika tam mají velký úspěch, prodávají se na každém rohu. Jdou prostě na dračku :-) Kdo nemá naše triko není prostě IN!

Po dlouhé pouti z Afriky jsme se po hladině Indického oceánu dotkli konečně pevniny, ostrova Sumatry.

Sumatra je s rozlohou 443 066 km² šestým největší ostrovem světa. Nachází se v západní části souostroví Velké Sundy a je součástí Indonésie. Na ostrově žije asi 45 milionů obyvatel.

Naše cesta pak povede přes Indonésii, když těsně mineme severně ležící městský stát Singapur.

Sami se kdykoliv můžete podívat na mapu, kde se momentálně nacházíme. Mapku si také můžete přepnout do satelitního režimu nebo také do systému EARTH.

Earth je skvělá 3D mapa světa složená z družicových snímků. Po spuštění a oddálení levým tlačítkem + uvidíte celou zeměkouli v plné její kráse. Můžete s ní různě otáčet a přibližovat pomocí myši. Dokonce ji myší můžete roztočit jakýmkoliv směrem.

Na mapě je možné volitelně zobrazit kromě měst i různé objekty, jako například hotely, banky, lékárny, letiště, nemocnice a mnoho dalších objektů. Při přibližování se mapa postupně zaostřuje. Rychlost zaostřování je závislá na rychlosti připojení k internetu, protože program si automaticky stahuje potřebná data.

Aby jste měli dokonalý přehled o naší cestě, rovník jsme vyznačili červenou linkou. Až doběhneme do cíle, červenou linku odstraníme – tak zní dohoda s NASA, americkou vládní agenturou pro kosmický program a výzkum v oblasti letectví :-)

Pokud by jste někdo z vás už někdy byli na místech, kterými budeme probíhat, dejte vědět příspěvkem v diskuzi.

Vždy však musíte uvést své naběhané kilometry ve správném tvaru (popř. v tvaru 0km+0km=poslední záznam předchozího účastníka štafety).

Abyste se mohli naší cesty zúčastnit, musíte se u nás zaregistrovat. Do diskuze můžete vstoupit i nepřímo, a to když kliknete vpravo nahoře na naši rubriku „BezvaBĚH kolem světa“.

Všechny vás tedy zveme na tuto šílenou cestu plnou dobrodružství, na tento náš první společný BezvaBĚH kolem světa.

Věříme, že si běh kolem naší zeměkoule pořádně všichni užijeme!