Pro první místo v závodě Chlebovice-Kubánkov-Chlebovice si doběhl Daniel Šindelek s časem 57:31. Druhý v cíli, Rostislav Trávníček (oba Slezan Frýdek – Místek), dosáhl času 58:19. Za nimi skončil na místě třetím Petr Karkoška z BK SAK Ložiska Karviná – 58:44.

Ženskou kategorii vyhrála podle očekávání Petra Pastorová z MK Seitl Ostrava s časem 1:00:46 před Ivanou Zbořilovou (Baláž Extreme Team) a Danuší Škrdovou (MK Seitl Ostrava).

Dalším závodem pokračovala série závodů zařazených do Moravskoslezského běžeckého poháru 2011. Páteční běh „Běh na Kubánkov“ je rovněž součástí Běžecké velké ceny Frýdecka – Místecka.

Závodníci vystartovali za úmorného vedra v pět hodin odpoledne na čtrnáct kilometrů dlouhou trať. Prvních šest kilometrů vedla trať po strmé cestě na vrchol Kubánkova (660 m.n.m.), který je nejvyšším místem v pohoří Palkovické hůrky. Tam byla obrátka a závodníky pak čekal osmikilometrový seběh zpět do Chlebovic.

Už na druhém kilometru se pole závodníků roztrhalo a tudíž se dalo předpokládat kdo bude na vrcholu první. Vrcholovou prémii nakonec získal Rostislav Trávníček a favorizovaná Petra Pastorová.

V seběhu měl však nejvíce sil Daniel Šindelek a proto taky zaslouženě zvítězil. „Těsně před vrcholem mě začaly trápit křeče. Nevím, asi to bylo z horka. Dan běhá v současné době dobře a v seběhu jsem mu bohužel nestačil“, svěřil se v cíli, druhý v pořadí, Rosťa Trávníček.

Petra Pastorová s charakteristickým úsměvem na tváři jen prohodila: „Nahoru se mi běželo normálně a dolů taky“.

Na Petře nebyla příliš znát únava. Připravuje se totiž velmi zodpovědně na Mistrovství světa v holandském Winschotenu, které proběhne 10.9.2011, takže má určitě hodně naběháno.

Výborný výkon podal také vítěz kategorie padesátníků Roman Slowioczek, který jako jeden z mála dokázal stlačit čas pod jednu hodinu.

Obdiv patří všem závodníkům, kteří závod absolvovali a ve zdraví doběhli, protože třiatřicetistupňové horko zvládají jen ti nejodolnější.

Uznání patří všem organizátorům závodu v čele s Bohumírem Najdkem, kteří opět připravili pro závodníky kvalitní závod po všech stránkách včetně moderátorského a výsledkového servisu, který bravurně zajišťoval Pepa Nejezchleba.

VÝSLEDKY

FOTOGALERIE