Zapomeňte na historická centra měst, na dlážděné cesty a nevyzpytatelné přeběhy přes mosty. Liberecká RunTour nabídne běžcům poněkud netradiční zážitek. Trať totiž vede výhradně kopcovitou přírodou a převážně lesem. Je zkrátka jiná, než ostatní závody RunTour, o to víc ji ale běžci vyhledávají.

Pátý závod letošní série však nebude jen o specifické trati, ale také po zábavě a známých osobnostech. Mezi nimi se představí řada olympioniků, známých sportovců i hvězd televizní obrazovky. Běží se v sobotu 19. července, start je v libereckých Lidových sadech. A pozor, pořadatelé upozorňují, že se ve startovní listině zbývá už jen poslední stovka volných míst.

Profil trati je nejnáročnější z celé RunTour

„Nechceme běžce odradit, naopak věříme, že to pro ně bude o to větší zážitek,“ vysvětluje v úvodu Jan Dvořák z organizačního týmu a hned dodává: „V Liberci poběžíme potřetí a potřetí se zdá, že zlomíme účastnický rekord. Lidé ten závod mají rádi právě proto, že je jiný, netradiční.“

Dospělá trať na 5 km a 10 km (běží se dva okruhy) startuje v Lidových sadech a většinu své délky povede běžce kopcovitou krajinou. „Trať je skutečným dobrodružstvím, běžci musí být opatrní na stromy a kořeny. Není to však nic extrémního, pořád se jedná o trať rodinného závodu,“ říká Michal Štýs, který má trať za organizační tým na starost.

Puhajková, Zelenka, Sekyrová a další

Jak už je zvykem, na startu závodu nebudou chybět známé osobnosti. Mezi ty hlavní patří tradičně tváře seriálu Inna Puhajková a Dalibor Gondík z televize Nova. Dále se představí vybraní hokejisté a fotbalisté elitních libereckých týmů v čele s Ludkěm Zelenkou. „Už se moc těším, protože RunTour je velmi sympatická akce pro začínající běžce,“ přiznává bývalý uznávaný ligový fotbalista.

Na startovní listině najdete kromě těchto jmen také další sportovní celebrity. Ty si však závod nepůjdou jen zaběhnout, ale rovnou vyhrát. Největší favoritkou je Ivana Sekyrová, olympionička z Londýna. Na startu ji budou dělat společnost čeští běžci na lyžích, Jiří Magál a Aleš Razým. Ti už se v minulosti liberecké RunTour zúčastnili a vždy se umístili na stupních vítězů.

Všechny známé osobnosti se budou navíc běžcům v rámci doprovodného programu podepisovat a fotit. V Liberci vše vypukne v sobotu 19. července. Součástí závodního dne budou mj. dva dětské a dva dospělé závody, koncert kapely a vystoupení místní taneční skupiny.

Více informací o seriálu a také možnost se přihlásit najdete na www.run-tour.cz.

Zdroj: Tisková zpráva