Jako každou středu, tak i dnes se konal závod Triexpert cupu. Tentokrát se běžci sešli již potřetí a napředposledy za Anthroposem v Pisárkách.

Odpoledne se nad Brnem přehnala bouřka a leckdo zajásal, že se pročistí vzduch, ale bohužel opak byl pravdou. Vysoká teplota a vlhko po dešti udělaly ze vzduchu nedýchatelnou směs. Zkrátka dnes se běželo jak v prádelně.

Ještě než se odstartovalo, většina z nás byla mokrá jak dveře od chlíva.

Takové klima ale vůbec nevadilo Danovi Orálkovi. Nemaje na trati své největší soupeře, kontroloval situaci na špici startovního pole v podstatě od startu až do cíle.

Nicméně z Danova výrazu byla opět patrná dřina. Když jsem se ho ptala, co jej motivuje podávat takový výkon, i když široko daleko za ním nikdo neběžel, odpověděl, že neumí závod odfláknout. A to je obvzláště po jeho čerstvě absolvovaných ultra závodech velmi sympatické. Možná ještě sympatičtější by bylo, kdyby v takovýchto závodech trochu zvolnil a my mohli posbírat více bodíků. Ale asi nezbyde, než víc trénovat.

Z 244 závodníků, kteří se dnes proběhli 6 kilometrů podél řeky Svratky, byl tedy prvním v cíli s přehledem Dan Orálek. Necelých 300 metrů za ním se ale odehrál souboj mezi Zdenko Zabludilem a Ladislavem Sukem. Oba borci doběhli na chlup stejně a podělili se tak o druhou a třetí příčku. Na čtvrtém místě doběhl průběžně první muž kategorie A, Lukáš Soural.

V ženské kategorii zvítězila Lenka Jančaříková, která vede průběžné pořadí žen. Na druhém místě doběhla Lucie Johaníková a třetí finišovala Dorota Anderlová.

Závodem v Pisárkách se Triexpert cup přehoupl do své druhé poloviny. Zatímco na jaře byl součástí přípravy na víkendové závody, dnes se spousta běžců nechala slyšet, že středeční závod je během prázdnin jedinou motivací vyběhnout. Přece jen je čas dovolených a pro spoustu z nás, uvolněného režimu.

Dvanáctým závodem bude příští týden jedna z nejméně oblíbených tratí a sice Palackého vrch. A na ten závěrečný finiš do kopce, by se hodilo přece jen trošku potrénovat :-)

Výsledky

Foto 247× – Martin Šimůnek