V sobotu 30. srpna 2014 se v Blansku na náměstí Republiky sejdou již podevatenácté běžci ke zdolání Půlmaratonu Moravským krasem. Od roku 2011, kdy se pořadatelem tohoto běhu stalo občanské sdružení Sportuj s námi, přestal být tento závod výsadou pouze trénovaných vytrvalostních běžců, ale stal se sportovně-kulturní událostí pro celé rodiny.

Pokud tedy nejste vyložení vytrvalci, nevěšte hlavu a určitě si přijeďte na závěr prázdnin zaběhat. V rámci sportovního programu jsou připraveny – Běh maminek s kočárkem, Dětské běhy pro děti do 7 let, letošní novinka – Lidový běh na 800 metrů pro všechny začátečníky.

Pokud si budete chtít přece jen zazávodit, pak si můžete vybrat Městský běh na 2,4 km nebo hlavní závod Půlmaraton Moravským krasem na 21,1 km. Protože město Blansko se nazývá Bránou do Moravského krasu, ať už zvolíte kterýkoli běh, pomyslně touto bránou proběhnete. Navíc každý, kdo se zaregistruje do 25. srpna na půlmaratonskou trať, obdrží jako dárek speciální láhev zn. NEWLINE v hodnotě 300 Kč.

Na všechny běhy se můžete registrovat on-line na www.pulmaratonblansko.com. Již dva týdny před závodem je jasné, že letošní účast běžců bude rekordní. V tuto dobu již bylo přihlášeno více než 1 400 běžců, přitom do hlavního závodu to bylo 1 150 běžců.

Kromě sportovního programu je samozřejmě připraven i bohatý kulturní program. Od 12.20 až do dvacáté hodiny se představí taneční skupiny, aikido, rocková kapela Třetí zuby a v hlavním koncertu zazpívá Ondřej Hejma za doprovodu skupiny Žlutý pes. Podrobné informace i program najdete na www.sportujsnami.cz.

Hlavní dění bude po celé odpoledne letos poprvé přenášeno i na velkoplošnou obrazovku, kde budou k vidění rozhovory s běžci a diváky, on-line výsledky, díky lokátorům Gina i aktuální pozice vybraných běžců na trati hlavního závodu a samozřejmě všechna vystoupení.

Pokud chcete vidět, jak se dají srdcem pořádat běžecké závody pro celé rodiny v nádherné přírodě Moravského krasu, máme pro vás radu – poslední prázdninovou sobotu přijeďte do Blanska a běhejte!