Jmenuji se Eliška, je mi 22 let a jsem studentkou. Všechno začalo v prosinci 2013, kdy mi moje nejlepší kamarádka Klárka poslala odkaz na 3 měsíční jídelníček, který byl za výhodnou cenu na jednom slevomatu.

Se svojí proměnou jsem začala až po Vánocích přesně 2.1.2014. Od základu jsem změnila stravu, začala pravidelně jíst a hlavně zdravě. Hodně ovoce a zeleniny. A samozřejmě nesměl chybět pohyb.

První měsíc jsem začala cvičit podle Jillian Michaels, jednalo se o 30 denní výzvu. Každých 10 dní jedno video. První týden vůbec nebyl lehký, jelikož pro mě jakýkoliv sport nikdy nebyl vůbec jednoduchý a taky jsem se nikdy do něj nijak nehrnula.

Ale nedala jsem se a pokračovala dále. Po prvním měsíci byly výsledky super, hned jsem měla 6 kg dole a samozřejmě i centimetry. Dělám si kontrolu každý měsíc.

Další měsíce jsem cvičila různé cviky na břicho, stehna, zadek, ruce. Pak jsem se na internetu dočetla, že nejlepší sport na hubnutí je běh. Tak jsem neváhala a zkusila jsem ho. Začala jsem běhat mimo vesnici, přes pole a lesy.

Na můj první běžecký trénik nikdy nezapomenu, byla to hrůza. Dnes už běhám v kuse bez jakékoliv přestávky. A hlavně ty časy jsou lepší a lepší.

Později mi další kamarádka doporučila INSANITY (cvičení s vlastní váhou těla). Docela mazec, první týden jsem myslela, že umřu. Opět jsem to nevzdala a dvouměsíční plán jsem zvládla až do samého konce.

Výsledky se dostavily a moje kondice se zvyšovala. V posledních dvou měsících chodím běhat, když mi to počasí dovolí. Pokud není hezky, tak si dám nějaké video insanity, spíše to těžší.

Většinou cvičím 6× týdně, jeden den si dám relax. Přes léto mám brigádu na směny, ještě peču i dorty na zakázky, tak mám někdy i dva dny volna, ale za to plno práce.

Zatím mám za sebou 7 měsíců proměny a výsledky super.

Za tu dobu mám dole 21,8kg

přes prsa: –16 cm, pas: –19 cm

boky: –24 cm, stehna: –7 cm

zadek: –12 cm

ruce: –4 cm

Myslím si, že na to, že vše jsem vše zvládla bez jakékoliv pomoci, tak ty výsledky jsou výborné. Do ledna 2015 chci ještě hubnout a pak začít zpevňovat postavu.

Těm, kteří chtějí zhubnout jako já, chci říct, že všechno jde, když se chce. Hlavně neexistují žádné výmluvy, když chcete, čas si vždycky najdete.

Nevzdávejte to po prvním měsíci, když neuvidíte žádné výsledky. Začátky jsou vždy nejhorší.

Stále se držím motta: NEVER GIVE UP ON YOUR DREAMS (nikdy se nevzdávej svého snu).

Tak vám přeji mnoho úspěchů.