Lidl je opět tady se svou podzimní běžeckou kolekcí a mottem: „Tvá vůle je nekonečná.“ No uvidíme… Otestovali jsme pro vás všechno dostupné oblečení i boty a tady jsou naše postřehy:

Na úvod musím podotknout, že za peníze, za které se v Lidlu oblečete od hlavy až k patě (včetně bot) byste v jiném sportovním obchodě koupili tak maximálně jedny elasťáky. Poměr cena – výkon bych ohodnotila na jedničku a vzhled samozřejmě také.

Zvolila jsem si růžovo – šedo – černou dámskou variantu lidlovského outfitu, bratr Filip modro – zelenou pánskou (můžete vidět ve fotogalerii pod článkem).

Triko, mikina

Funkční triko s dlouhým rukávem je z prodyšného elastického materiálu. Hezky přiléhá na tělo, ale dejte si pozor na velikosti, jsou cca o číslo větší, než jsme normálně zvyklí. To se nevztahuje na boty.

Tenká běžecká mikina – ta dámská má i kapuci, je hezky střižená a hlavně se mi líbí barevné provedení. Taková lehká mikča pro přicházející podzimní dny. Nejspíš si ji vezmu i někdy jen tak do města, ukazovat ji jenom v lese mi přijde škoda. Určitě oceníte vlákna Lycra, díky kterým je mikina příjemná na dotek a nijak neomezuje v pohybu. Není ani dlouhá, ani krátká, ale ledviny zakryje bezpečně.

Pánská mikina má také zip ke krku, sice bez kapuce, ale navíc je „obohacena“ o vlákna, která mají regulovat odvod vlhkosti. Zajímavé, že ti chlapi musejí mít vždycky něco navíc.

Kalhoty, elasťáky

Běžecké kalhoty/elasťáky – já jsem si vybrala ty volné, někdy už mě prostě otravuje mít na sobě pořád jen přiléhavé oblečení, takže jsem využila možnost, kterou Lidl nabízí, a to vybrat si ze dvou střihů.

I když na fotkách vypadají spíš jako tepláky, tak jsou z funkčního materiálu a hlavně mají vzadu malou kapsičku tak, jak jsme zvyklí z elasťáků. Takže se nemusíte řešit, kde dát klíče. Výhodu u těchto kalhot vidím i v tom, že v zimě si pod ně můžu něco obléct, třeba ty elasťáky. Ale je to na vás.

Filip testoval upnuté elasťáky a byl mile překvapen. Mají samozřejmě také kapsičku na zadku, dole klasicky na rozepínání plus i protiskluzový pásek, který není od věci. I přes to, že to má být podzimní kolekce, tak nečekejte nic zatepleného, jsou to prostě černé padnoucí elasťáky pro hobíky.

Obuv

Boty jsou určitě nejlepší z celé nabídky. Troufám si říct, že za pětikilo lepší crossové tenisky nesežene. Jsou pohodlné a designově mě zaujaly na první pohled.

Podrážka má silný vzorek, takže se nemusíte bát drsného terénu, dokonce jsou i nepromokavé, ale to jsem bohužel nestihla otestovat v tom největším lijáků, každopádně několika kalužemi prošly na jedničku.

Mají i poměrně dobře vyztuženou patu, která dobře tlumí. Přichází teď (ne)oblíbené období naběhávání kilometrů a myslím si, že budou dobrým parťákem do lesa.

Další praktickou věcí jsou podle mě i reflexní prvky, které najdete na každém druhu oblečení z této kolekce. Brzy se stmívá a být trochu vidět se hodí.

Samozřejmě doporučuji i čelovku, která je od tohoto čtvrtka k dostání spolu s tímto běžeckým vybavením.