Hned týden po už prestižním Príglu čeká Brno další velký běžecký závod. Sobotní Mizuno podzimní desítka se stěhuje z areálu BVV do lehkého terénu v Líšni v Mariánském údolí, prodlužuje o tři kilometry délku a nabízí i dvě varianty – 10 km a 5 km.

A bude opět nabito. Ke dnešku už je zaregistrováno téměř pět stovek účastníků včetně vítěze posledních dvou ročníků Jana Kohuta (nově Relax-Fit.cz team) či stále se zlepšující brněnské naděje Roberta Míče.

Mizuno podzimní desítka se po pěti letech prodloužila o tři kilometry a také přesouvá z areálu BVV do Mariánského údolí. „Chtěli jsme připravit závod, ve kterém si běžci užijí podzimní přírodu. Navíc na BVV pořádáme brněnský závod série Run Tour a uspořádat dva závody ve stejném prostředí se nám nezdálo vhodné“, vysvětluje Jana Trhlíková, marketingová manažerka společnosti TERM.

Pochvaluje si taky stále stoupající počet účastníků v už jubilejním desátém ročníku seriálu Mizuno Running Cupu. „Každý rok je zájem ze strany běžců vyšší. Obliba běhu obecně roste a to napříč věkovými kategoriemi i regiony ČR. V pěti závodech, které připravované Mizuno podzimní desítce předcházely, celkem odstartovalo více než 6 500 běžců. Z takového množství účastníků máme opravdu radost. Velmi nás také těší skutečnost, že si běžci pochvalují profesionalitu organizátorů a také hladký průběh celé akce.“

Hlavní běhy v Mariánském údolí nyní startují v 11.00 (5 km), resp. 11.45 (10 km). Pro prvních 350 zaregistro­vaných běžců, je připraven speciální dárek v podobě funkčního trička. Startovné připravovaného závodu je při on-line registraci do 17. října 100 Kč, na místě 150 Kč.

Nově se hodnotí i soutěž čtyřčlenných týmů (každý čeln musí odběhnout 10 km a aspoň jeden musí být žena). Dětské kategorie na 200, 800 a 1600 metrů jsou zdarma. Zázemí najdou běžci v areálu zábavního parku Eldorado, kde také získají startovní číslo a potřebný měřící čip.

Finále MRC se odehraje na „východočeských Běchovicích“, rychlé devítce Hronov – Náchod příští sobotu.

Další informace o běžeckých závodech série Mizuno running cup 2014 jsou k dispozici na www.mizuno-running-cup.cz