Ale neboj, ustojíš to… Australská značka Skins totiž dělá, co umí. Působí, kde má a vyrábí kompresní prádlo. Dnes jsem si pro vás připravila recenzi na elasťáky A400, které mají dvojí využití.

Dynamicky stupňovaná komprese je hlavní vlastností těchto maximálně upnutých elasťáků. Měla by zlepšit činnost okysličování svalů a dopomoct vám tak k lepším výkonům.

Sama musím říct, že kompresní elasťáky pro mě byly novinkou. Podkolenek mám několik a různých značek, takže na ten zázrak od skins jsem byla vážně zvědavá. Ač jsem nechtěla, hned po doručení krabičky těchto miniaturních legín, jsem musela vyběhnout.

Tomu předcházelo „nasoukání se“ do nohavic jako pro panenku. V pase je pevná guma, měla jsem nejprve obavy, aby mě netlačila, ale bylo to v pohodě. Na různých částech nohy je odlišný materiál s jinou pružností. Například boční stehna stahuje opravdu pevná látka, naopak pod koleny je to volnější nejspíš pro dobrou pohyblivost, která není nijak omezena, to mohu potvrdit.

Elasťáky nejsou ničím výrazné, mají ploché švy, pár reflexních prvků a u kotníku jsou hodně zpevněné. Abych nezapomněla, na zadku je z vnitřní strany malá kapsička akorát na klíč.

První výběh byl něčím jiný, nedokážu popsat ten pocit. Ale nohy jsem měla najednou tak zpevněné i bez tréninku v posilovně a rozhodně méně unavené. Určitě je to i dobrá prevence před zraněním, hlavně pro rychlejší tréninky, kde hrozí natažení svalů.

Druhý způsob jak elasťáky využít je obléct si je po tréninku pro lepší regeneraci. Musím říct, že takhle mi vyhovují nejvíc. Nohy mě totiž potom tolik nebolí, a další den zvládnu také kvalitní trénink. Zkusila jsem si je vzít i na brigádu, kde jsem byla jedenáct hodin na nohách a myslím si, že mě hodně zachránily.

Takže za mě dlouhé elasťáky jako potréninková regenerace. V závodě či tréninku jsem si více oblíbila Skins tříčtvrťáky, ale o těch budu hovořit zase příště.