Boty Mizuno WAVE ULTIMA 6 vás možná nezaujmou nějak nápadným designem, ale třeba právě černá varianta, kterou jsem měl možnost vyzkoušet, se skvěle hodí do podzimního počasí. Na lesních cestách nám přibývá blátivých překážek a světlá obuv není úplně praktická.

První výklus v nových Mizunách proběhl naprosto hladce. Už při zavazování mě potěšilo, že šňůrky nejsou zbytečně dlouhé. Při běhu mi ani po maximálním utažení nelítaly ze strany na stranu a netlačily na nárt. Svršek boty je z prodyšné síťoviny a podrážka s jemným vzorkem.

Ačkoliv jsem se chtěl krotit a boty nejprve takzvaně „prošlápnout“ volnějším tempem, tak mi to nakonec nedalo a byl z toho hodně rychlý běh. Tím jsem tak trochu zariskoval a už jsem začal pomalu přemýšlet, kde mám schované náplasti na puchýře. K mému překvapení ale nakonec vůbec nebyly potřeba. Jsou to snad jediné boty, z kterých jsem po prvním běhání žádné puchýře ani otlačeniny na nohách neměl.

Na první pohled se to nemusí zdát, ale kromě pohodlí jsou boty také velmi lehké, takže netaháte žádné gramy navíc. Dobře sedí na noze a podporují klenbu. Zároveň mají výborné tlumení paty, což pro změnu zase ocení běžci, kteří raději běhají po tvrdém povrchu.

Pro delší běhy jsou proto opravdu dobrou volbou, která určitě nezklame a zpříjemní vám trénink jak na silnici, tak v lese. Spojení lehkosti, výborného tlumení a stability je totiž přesně to, co bezpochyby ocení každý běžec.