V pátém článku z našeho seriálu věnovaného běžeckým kočárkům a vozíkům (odkaz na průvodní slovo) se díky ochotě distributora www.kestrade.cz podíváme na druhý model od společnosti B.O.B, tentokrát na Revolution Pro. Minulý týden jsme vám představili model Utility Sport (odkaz na US). Revolution Pro se od něj liší v několika podstatných bodech, a proto mu věnujeme samostatný článek.

Nejmarkantnější rozdíly jsou jasné na první pohled – Revolution Pro má otočné přední dvanáctipalcové kolo, které můžete v případě potřeby velice snadno zaaretovat. K aretaci slouží páčka nad kolem v sousedství centrovacího kolečka, které stejně jako u modelu Utility Sport slouží k velice snadnému centrování.

S odaretovaným předním kolem se s kočárkem, který je v takovém případě rozměrově jen o něco málo delší než běžné sportovní kočárky (117 cm), se bez problémů můžete pohybovat po městských chodnících nebo v uličkách obchodů.

Zaaerované přední kolo pak krásně vede stopu a kočár je v takovém případě plnohodnotným běžeckým „soumarem“. Druhým zásadním rozdílem oproti Utility Sport je výškově nastavitelné madlo. Také na něm je ruční brzda, tentokrát bubnová – skládání kočárku je tedy ještě snazší.

I Revolution Pro se snadno skládá na dva tahy, na bezpečnostním poutku je vybavený sponou, jež se zacvakává na podvozku a kočárek se tím pádem nemá šanci nečekaně rozložit a snadno se díky poutku transportuje. Se sundanými koly (na rychloupínáky) máte placatý obdélník o rozměrech 84 na 30 cm, který se snadno vejde do kufru běžného auta.

Bezpečí dítěte zajišťují pětibodové pásy, opěradlo lze sklopit o 70 stupňů. Stejně jako u Utility Sport, i Revolution Pro je určený pro děti od 6 měsíců do tří let (17 kg) a lze na něj pomocí adaptéru přidělat hlubokou korbu i autosedačku.

Rám kočáru je z pevného hliníku a o odpružení se stará spirálová pružina s elastomerovým tlumičem a také u něj jsou možné dvě úrovně odpružení v závislosti na váze dítěte. Kočárek projede i těžším terénem, zadní šestnáctipalcová kola zajišťují dobrou stabilitu, nicméně je vhodnější spíš na asfalt a zpevněné lesní cesty, než do terénu.

Stříšku kočáru lze sklopit tak, že kryje (téměř) celé dítě. U sedačky jsou dvě kapsičky ze síťoviny na drobnosti, jedna větší je zvenku na opěradle a kočárek má košík s nosností čtyři kilogramy.

K příslušenství kočárku patří adaptér (660,–) na hlubokou korbu (3.430,– pouze v černé barvě, dodáváno s pláštěnkou) a autosedačku. I u tohoto modelu platí, že je kompatibilní s autosedačkami Britax Römer a sportovní sedačka zůstává v případě, že adaptér s korbou/auto­sedačkou využijete, přidělaný. Dále lze dokoupit zimní fusak (2.040,–),transportní obal (1.320,–), svačinový pultík (660,–), sluneční clonu (520,–) a pláštěnku (520,–). Kočárek samotný vás vyjde na 14.300,– a můžete si vybírat z červené, černé, oranžové, zelené nebo modré varianty.

Pokud chcete funkční crossover mezi běžeckým a městským kočárkem a nebude vám vadit, že po dobu, kdy budete potřebovat hlubokou korbu, poveze se i to nejkrásnější dítě v trochu podivném mutantovi, je B.O.B Revolution Pro vaše jasná volba.

  • Hmotnost: 12,8 kg
  • Rozměry rozloženého kočárku (v x š x h): 102 cm x 64/78 cm 117/131 cm (první údaj se vztahuje ke kočárkům s odaretovaným ko­lem)
  • Rozměry rozloženého kočárku (v x š x h): 41 cm x 64/78 cm 100/109 cm (první údaj se vztahuje ke kočárkům s odaretovaným ko­lem)
  • Pneumatiky: plněné vzduchem; zadní 16" x 1,75", přední 12,5" x 1,75
  • Náboj: Rychloupínací náprava se zapouzdřenými ložisky
  • Ložiska: Zapouzdřená kuličková ložiska

Cena: 14.300,–Kč

Hluboká korba

Vnitřní rozměry:

  • Délka: 74 cm
  • Šířka: 32 cm
  • Výška: 18–21 cm
  • Vnější rozměry
  • Délka: 82 cm
  • Šířka: 41 cm
  • Výška: 55 cm (s otevřenou stříškou)
  • Hmotnost: 3,5 kg

Cena: 3.430,–Kč