Pojďme si oběhnout Masarykův okruh. Unikátní běžecký závod Masaryk run Zdravotní pojišťovny 211 zažil brněnský automotodrom poprvé před rokem. Letos 11. dubna už to bude celodenní akce pro sportovce, nadšence i fanoušky okruhu, kteří chtějí zažít netradiční sportovní den na závodní trati.

„Když už máme celý Masarykův okruh k dispozici, chtěli jsme ho maximálně využít. Přidali jsme závody na inline bruslích a na koloběžkách a také běžecké štafety. Ti, kteří koloběžku nevlastní, si ji můžou půjčit přes on-line rezervaci na webu www.masarykrun.cz Každý se může projet v elektromobilu, sledovat leteckou akrobacii nebo soutěžit v parkování. Děti si užijí spoustu zábavy i doprovodný program,“ vybírá z pestré nabídky ředitel závodu Tomáš Mokrý. Se svým týmem připravil akci pro závodníky i jejich doprovod, pro lidi každého věku i kondice.

Poslední měsíc registrací

Březen je poslední měsíc, ve kterém běží online registrace za zvýhodněné startovné. Kapacita je pro tento rok dva tisíce míst, pro přihlášené závodníky jsou připravené zajímavé soutěže a pestrý startovní balíček. Obsahuje medaili, bohaté občerstvení včetně energetické tyčinky a nápoje ISOSTAR nebo nealkoholického piva BIRELL, slevy na nákupy obuvi DIADORA, podkolenek ROYAL BAY a také ubytování s 35% slevou v hotelu AVANTI, poukaz do aquaparku AQUALAND MORAVIA, dárky od partnerů jako masážní gel od společnosti ALPA nebo gel na vlhké hojení ran od společnosti FLAMIGEL.

Závodníci mají také k dispozici šatnu, úschovnu i parkování, masáže od ALPY a tejpování. Zajištěné jsou i sprchy, které zvyšují komfort účastníků závodu. „Pro všechny registrované jsme právě spustili facebookovou soutěž o ceny partnerů v hodnotě 20 000 korun,“ upozorňuje Tomáš Mokrý. Podrobnosti najdou na www.facebook.com/masarykrun.

Oproti loňsku přibyly nové kategorie. Závod bude také pro inlajnisty a koloběžkáře. „Nová je i běžecká štafeta na 2× 5 kilometrů, zájem o ni nás mile překvapil. Polovinu času věnujeme dětským závodům ve všech disciplínách. Tenhle model jsme úspěšně vyzkoušeli už vloni na Blanenské desítce,“ přibližuje Mokrý. Nudit se nebudou ani ti, co zrovna nechtějí běžet nebo jezdit na bruslích. „Díky spolupráci s partnerem, českým výrobcem koloběžek KOSTKA a brněnskou půjčovnou DAKOSPORT jsou připraveny k zapůjčení koloběžky, na kterých si můžou zájemci závod odjet,“ přidává Mokrý. Stejně tak si můžou běžci vyzkoušet klidně i v závodě letošní modely běžecké obuvi DIADORA.

A co ostatní?

Ty, co doprovodí závodníky, nebo si přijdou jen prohlédnout okruh, čeká bohatý program. Hlavním bodem je letecká akrobatická show Martina Šonky. Na nebi nad Masarykovým okruhem se objeví mezi jednou a druhou hodinou odpolední před běžeckými závody. Automobilovým fanouškům přijdou vhod vystavené vozy VOLKSWAGEN od PORSCHE BRNO s možností předváděcích jízd a testování elektromobilu. Generální partner akce ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNA MINISTERSTVA VNITRA 211 připravuje soutěž Zaparkuj a vyhraj o nejpřesnější zaparkování.

Všichni ostatní můžou využít ochutnávku nápojů BIRELL a oplatků MANNER nebo si nechat změřit stav těla na přístroji In Body, popřípadě si zkontrolovat tlak u stánku generálního partnera. Děti si užijí skákací hrady od pojišťovny KOOPERATIVA a VOLKSWAGENU, soutěže o drobné ceny od KISS HÁDY, motokáry a další atrakce. K dispozici bude i trenažér formule 1 Automotodro­mu Brno.

Pořadatelé aktuálně jednají s dopravním podnikem o nasazení speciální autobusové linky s odjezdem z Mendlova náměstí. Informace najdou účastníci v průběhu března na www.masarykrun.cz a www.facebook.com/masarykrun.

„Na webu závodu jsme zveřejnili grafické návrhy pamětní medaile pro všechny účastníky hlavního závodu na 10 km včetně štafet a také vizualizaci oficiálního funkčního trička, startovního čísla a multifunkčního šátku, který získalo prvních 900 přihlášených sportovců,“ zmiňuje nejžhavější novinky Mokrý.

Běžci na automotodromu

Pokud přilétáte do Brna letadlem, ukáže se pod vámi typický klikyhák Masarykova okruhu. Jiné město takovou závodní dráhu uprostřed krásné přírody nemá. Vydat se pěšky nebo na koloběžce po závodní dráze není tak jednoduché, ani obvyklé. Masaryk run tuto možnost nabízí jako jediný podnik svého druhu v republice. V letech 1987 až 1989 se na tehdejší nové Grand prix běžel Maraton přátelství.

Běžci se pak závodní dráhu dostali až vloni při premiérovém ročníku Masaryk runu. Pořadatelé by chtěli mít ze závodu, který spojuje motoristický symbol Brna s běžeckým světem, tradici. Nárůst zájemců je v tom podporuje. „Těšíme se na to, že se všichni sejdeme v sobotu 11. dubna na Automotodromu v brněnských Ostrovačicích,“ zvou pořadatelé na druhý ročník závodu Masaryk run Zdravotní pojišťovny 211.

Zdroj: Masaryk run

www.masarykrun.cz www.facebook.com/masarykrun