Předposlední závod Brněnského Běžeckého poháru proběhl v Brněnské městské části Nový Lískovec. Zdejší základní školu pořadatelé využili jako zázemí pro šatny a registraci, takže jindy o víkendu prázdné šatny, naplnili nabuzení závodníci.

Start byl přímo před školou, a tak většina běžců čekala na svůj startovní výstřel ve vytopeném školním atriu. Trasa vedla od začátku rovnou do kopce, kde se startovní pole natáhlo a každý si našel svého soupeře. Záhy po výběhu z města, navázala trať na okruh v blízkém lese kolem místní Myslivny.

Neustále se střídalo stoupání a klesání, takže mnozí taktizovali. Dvakrát běžci přebíhali silnici, ale policisté kontrolovali dopravu a na průběh závodu to vliv nemělo. Povrch tratě se měnil od asfaltu přes různé lesní cesty, až po prudší seběh kamenitou pěšinou, která opatrnější běžce jistě zpomalila.

Minulý ročník pršelo a také zlobil silný vítr, to dnes běžce netrápilo, i když některým chybělo sluníčko. Než odstartovaly hlavní závody, proběhly závody mládeže, kterých se celkem zúčastnilo 143 závodníků.

První hlavní závod dlouhý 5,6 km, tedy jeden okruh měl na startu vedoucí závodnici celého seriálu Miličkovou Marii, druhá závodnice celkového pořadí Puklová Patrícia na startu chyběla. Dalšími soupeřkami byli Indráková Adéla a Kunčická Jana, žádná ale neudržela tempo, které Miličková Marie nasadila a doběhla si pro prvenství stylem start-cíl. Tímto výkonem získala také své šesté vítězství v seriálu a stala se celkovou vítězkou letošního ročníku.

Výsledky žen: 1. Miličková Marie – AK Olymp Brno (21:57), 2. Indráková Adéla – AC Moravská Slávia Brno (22:29), 3. Kunčická Jana – Masaryk run (22:42).

Druhý hlavní závod byl závodem mužů na 10,6 km, tedy dva okruhy. Byl k vidění napínavý souboj o první tři příčky. Hned od startu se odpoutala skupinka pěti běžců s favoritem Robertem Míčem. Dále tuto skupinku tvořili Procházka Jan, Brlica Pavel, Pert Jiří a Kubínek František.

V prvním kole se v čele osamostatnili Robert Míč s Janem Procházkou, za nimi Brlica Pavel s Petrem Jiřím už s odstupem, a dále bojoval s tratí Kubínek František. V kole druhém Robert Míč nastoupil a doběhl si pro vítězství s náskokem 23 vteřin na druhého v pořadí Procházku Jana a třetí místo vybojoval Brlica Pavel.

Výsledky mužů: 1. Robert Míč – VSK Univerzita Brno (35:04), 2. Procházka Jan – INOV8 Team (35:28), 3. Brlica Pavel – SK Žabovřesky (36:23).

V mužích je už o celkovém pořadí na prvních třech místech rozhodnuto, ale pořadí na dalších příčkách může ještě pozměnit desátý a poslední letošní závod poháru, který se uskuteční netradičně v neděli (29.3.2015). Dnešní Běh kolem Myslivny se organizátorům velmi vyvedl a toto potvrdila hojná účast běžců.

Výsledky – 10 km

Výsledky – 5 km

Foto 473× – Petr Krejčiřík