Tak už to bude rok… První běžecká škola v režii radnice může slavit. Ve čtvrtek v 17.30 se bude ve Žlutých lázních v Praze-Podolí podávat dort „tatarák“ na oslavu padesátého dílu Běžecké školy Prahy 4.

Začalo se před rokem v Krčském lese, kdy se hned napoprvé sešlo víc než šest desítek běžců a běžkyň. Mnozí z nich vytrvali a našli tu radost, motivaci i přátele. Další přicházejí jen občas, jak jim vyjde chuť a čas. Ve čtvrtek v půl šesté, ten čas můžete tesat, nemění se.

Poctivá rozcvička s abecedou, výběh ve skupinkách s lektory podle délky trasy i výkonnosti, návštěva sportovních osobností včetně mistrů světa a olympijských vítězů, analýza běžeckého stylu, iontové občerstvení v cíli, testování běžeckého materiálu, ale i posezení v hospůdce po doběhu – to vše nabízí Běžecká škola Prahy 4, oáza běžecké sounáležitosti v ruchu všedních dnů.

Tentokrát se můžete těšit opět na výjimečné hosty i půjčovnu aktuálních modelů běžeckých bot Salomon. „Jsme moc rádi, že i přes zimu s námi vydrželo tolik běžců. Příští týden po změně času se už zase přestěhujeme do Krčského lesa,“ říká šéf „projektu“ Martin Dvořák. A chystá se také otevřít Běžeckou školu Prahy 6, tentokrát na Ladronce.