Reebok, světový inovátor vybavení na fitness, přišel s revolučním vynálezem roku 2015. Nový typ běžeckých bot ZPump Fusion se přizpůsobí jakékoli noze a přinese jí maximální pohodlí.

Reebok opět zásadně zdokonalil svou kultovní technologii Pump a stvořil ZPump Fusion. Tento nový typ běžecké obuvi se může pochlubit uzavřenou, vzduchem vyplněnou dutinou, která po nafouknutí obemkne tvar nohy a vytvoří tak běžeckou botu přímo na míru.

„ZPump Fusion představuje zcela nový přístup k původní technologii Pump. Většina běžeckých bot se často vyrábí podle obecného tvaru nohy, který samozřejmě nemůže vyhovovat potřebám všech běžců, protože tvar chodidla i paty jsou u každého jedinečné. ZPump Fusion naopak žádnou pevně danou strukturu nemá, dokud se nenapumpuje vzduchem. Pak se přizpůsobí individuálnímu tvaru nohy hned, co ji poprvé nazujete a necháte nafouknout,“ představuje novou funkci Paul Litchfield, vynálezce technologie Pump a vedoucí Reebok Advanced Concepts.

„Bota se adaptuje tvaru vaší nohy a zůstane stejně vytvarovaná při každém vyběhnutí. Abyste získali pocit naprostého pohodlí, budete muset botu dofouknout třeba třikrát, možná ale i osmkrát. Záleží prostě na každém běžci,“ dodává Litchfield.

Na rozdíl od tradičních běžeckých bot, které se skládají často až ze 40 různých částí, ZPump Fusion od Reeboku má pouze tři základní díly. To znamená, že se vaše noha nemusí prát s žádnými pevnými součástkami, které by omezovaly její pohyb. Každá ze tří částí ZPump Fusion má vliv na lepší přilnavost a ovladatelnost boty.

1. Pump Technologie – Jde o vzduchem vyplněnou strukturu, která se pružně adaptuje na tvar nohy tak, že se nafoukne vzduchem a přimkne k celkové kontuře chodidla. Tvar se poté zafixuje a zajistí maximální výkon při každém pohybu.

2. Fusion Pouzdro – Pouzdro Fusion zastává funkci obalu, který drží všechny klíčové komponenty ZPump Fusion pohromadě. Obal se dá roztáhnout do čtyř stran, je lehký a úplně bezešvý. Při běhu zajišťuje maximální pohodlí celé technologie Pump.

3. ZRated Podrážka – Toho nejvyššího tempa můžete v běžecké botě dosáhnout jen za předpokladu, že má kvalitní základ, tedy podrážku. Podrážky technologie ZPump Fusion jsou inspirovány pneumatikami s hodnocením Z, tedy těmi, které silná auta využívají při vysokých rychlostech. Hrany podrážek i jejich vzor zaručují výborné ovládání a kontrolu boty, takže běžec může v mžiku zastavit, otočit se nebo rozběhnout.

Na patě ZPump Fusion se nachází malé čerpadlo. Při jeho stlačení se skrz ventil plní celá struktura vzduchem a pomalu se přimyká k tvaru nohy a uzavírá se okolo její horní části a zároveň paty. V případě potřeby může každý běžec vzduch skrze ventil také upustit.

„Nejnovější zdokonalení technologie ZPump Fusion je obrovským krokem vpřed pro celý Reebok a dokazuje, že se neustále snažíme inovovat naše produkty. Běžci čekali na boty, které se maximálně přizpůsobí každému chodidlu. ZPump Fusion jsou boty, které to dokážou. My se teď zase nemůžeme dočkat, až je běžci obují, protože ten nový rozměr pohodlí ucítí okamžitě,“ říká Bill McInnis, vedoucí sekce Running Reeboku.

Revoluční inovace technologie Pump na ZPump Fusion je součástí globální mise značky Reebok. Ta chce změnit způsob, jak lidé nejen vnímají, ale hlavně prožívají fitness. Reebok v rámci nové kampaně odvážně vyzývá celý svět: „Be More Human“. Toto jedinečné prohlášení je ztělesněno i novým logem Reeboku – symbolem Delta.

„V Reeboku věříme, že díky aktivnímu životu se každý z nás může stát tím nejlepším, kým může být, a to v sociální, psychické i fyzické rovině,“ říká Matt O’Toole, prezident společnosti Reebok. „My produkujeme jen takové vybavení, které dokáže pocit lepšího já umocnit. Boty ZPump Fusion jsou toho zářným příkladem. Přizpůsobí se totiž nejen vaší noze, ale taky koncentraci. Jedině plně soustředěni můžete otestovat, co vaše tělo při běhání doopravdy dokáže, dotknout se vlastních limitů a nakonec prostě ‘Být More Human‘.“

Boty Reebok ZPump Fusion jsou k dispozici od 10. března 2015 v síti prodejen A3 SPORT.

Zdroj: Tisková zpráva