Do Olomouce a Prahy míří již 2. ročník nejbarevnějšího rodinného běhu! Pětikilometrová trať běhu Barvám neutečeš přinese nezapomenutelný zážitek ve víru barev. Ze startu vyběhnou všichni registrovaní běžci v bílém, na každém kilometru trasy na ně budou tzv. sypači házet syté duhové práškové barvy. Netrapte se tím za jaký čas trať zaběhnete. V závodě neexistuje konkurenční prostředí, měření času či věkové limity. Stačí jediné – vyrazit na trasu dlouhou 5 km během či chůzí a nechat se při tom zasypat barvami!

„Je to běh, kterého se může zúčastnit doslova každý, i ti, kteří se jinak běžeckých akcí neúčastní v obavě, že nedoběhnou do cíle. Barvám neutečeš není závod. Barvám neutečeš je synonymum pro radost ze života, pro schopnost si ji užít, pro příjemně strávené odpoledne, které prožijete s lidmi připravenými vypustit všechny starosti a povinnosti a užít si duhově barevnou zábavu,“ popisuje ideu běhu pořadatel Antonín Pospíchal z BP Action.

Již v sobotu 2. května od 13 hodin se běh uskuteční na Výstavišti Flora Olomouc. O několik dní později zavítá akce pro celou rodinu i do Prahy. V naší metropoli se účastníci postaví na start v sobotu 23. května od 13:00 v areálu Bohnické nemocnice. Startovné pro členy týmu (4 a více lidí) je 450,– Kč a cena pro jednotlivce je 500,–, pro děti od 7 do 14 let 250 Kč a děti do 6 let mají startovné zdarma. Registrace probíhá online, na webových stránkách www.barvamneuteces.cz. Na všechny přihlášené běžce čeká startovní balíček obsahující tričko, sáček se sypkými barvami, náramek, brýle, startovní číslo a další drobná překvapení. Na trati bude navíc pro účastníky připravené občerstvení.

Užijte si den plný barevný zábavy

Barvy, které jsou základním znakem běhu Barvám neutečeš, jsou hygienicky nezávadné, testované a vyrobené z kukuřičného škrobu a potravinářského barviva. Tento rok se účastníci můžou těšit na čtyři barevné zóny (modrá, fialová, žlutá a růžová). Novinkou je pěnová zóna, která ještě víc ozvláštní tento zábavný běh.

Každý účastník si navíc ve startovním balíčku najde tričko Barvám neutečeš ve speciálním designu. Panáčka organizátoři speciálně upravili, aby si po skončení závodu každý odnášel originální vzpomínku na tento den. Panáčka si můžete ještě před startem vybarvit, nebo ho nechat na pospas přívalu barev. Každý tak bude mít své originální tričko!

Doběhnutím do cíle však akce zdaleka nekončí. Na návštěvníky a účastníky běhu čeká párty plná dobré muziky. Kromě koncertů, soutěží a aktivit pro malé i velké, focení u fotografických stěn zde najdete i možnosti k občerstvení. A samozřejmě nebude chybět velké množství barev!

Barvám neutečeš myslí i na druhé

Barevné odpoledne podporuje také účast dětských domovů v čele s DD Vysoká pec, nad kterým převzala záštitu finalistka miss Veronika Kašáková, jež sama ze stejného prostředí pochází. Organizátoři navíc část z výtěžku akce a zisk z prodeje oranžové barvy věnují na Linku bezpečí.

Přijďte si užít zabavné odpoledne s celebritami

Na startovní čáru se spolu s dospělými i dětmi postaví populární celebrity Láďa Hruška, Pavel Novotný, modelka Veronika Kašáková, zpěvák Pavel Callta a kajakář Vavřinec Hradilek.

Doprovodné aktivity na místě

  • koncert Pavla Callty
  • hromadný výhoz barev
  • losování o zapůjčení auta Mercedes-Benz na víkend
  • barevná stěna Barvy a laky Hostivař s Vašimi odkazy
  • možnost vyfocení se před fotostěnou před i po závodě
  • exhibice taneční skupiny
  • aktivity a soutěže partnerů akce
  • a mnoho dalšího

Registraci a více informací najdete na www.barvamneuteces.cz.