Kdo hledá, najde! Dosud neobjevené běžecké zákoutí Prahy vám přináší Skalka aneb nedělní kros pod Strahovem. K zesílení magnetu závodu přispělo i jeho zařazení do Pražského běžeckého poháru, který odstartoval veleúspěšně minulou neděli v Modřanské rokli.

Tak tedy Skalka. Kousek přírody, rezervace pod Strahovem, směrem k ragbyovému hřišti tatrovky. Nabízí bohatý rozpis dětských závodů a pak krosy pro velké, buď na 3 km nebo na 6 km.

Závod se narodil podobně jako v Modřanech. „Přistěhoval jsem se sem a při procházkách po okolí objevil úžasnou lokalitu, zapomenutý kousek přírody, ideální pro krosový závod,“ říká jeho ředitel Vladislav Dykast.

„Loni jsme protáhli okruh hlavního závodu na dva kilometry a protože lidi chtějí hard-core, přidáváme letos i tři umělé překážky a uvažujeme ještě o jednom překvapení,“ dodává tajuplně. O náročnosti svědčí i čas traťových rekordů Michala Řežábka (24:38) a Ivany Zbořilové (31:12). Pomůže k jejich překonání motivace v podobě 5 000 Kč odměny?

Tříčlenný pořadatelský tým dosud pořádal známý Houmrův triatlon v severočeském Jiříkově a k němu přidal časem i pražský H-triatlon a terénní triatlon na Hostivaři. Ty všechny nyní tvoří společný seriál H Tour 2015.

Všude hodně myslí na děti. Nejen při závodě, ale i okolo něj, kdy čekají na rodiče. Mají tu skákací stany, přetahovací lana, ukázky hasičské techniky a další atrakce. Všichni dostanou výsledek esemeskou a na památku medaili. Na závěr vypukne tombola, tedy další šance na vítězství.

Dětské kategorie od 300 metrů do 1 km startují od 9.15. Běh na 3 km v 10.15 a na 6 km v 10.45. Můžete se přihlásit do soutěže týmů – z libovolného počtu členů se počítají výsledky tří nejlepších. Prezentace je možná i na místě hodinu před výstřelem.

Děti do 15 let a policisté, registrovaní předem, mají startovné zdarma. Příspěvek ostatních půjde na podporu startu handicapovaného plavce Tomáše Hlavinky na mistrovství světa v Glasgowě.

„Líbí se nám myšlenka Pražského běžeckého poháru, která ukáže další závody, přinese novou motivaci a více běžců pro organizátory. Jsme pyšní, že jsme byli osloveni, abychom se stali jeho součástí,“ dodal Vladislav Dykast.

Tak přijďte ochutnat jeho okruh a dát si příjemné sportovní dopoledne na Skalce s celou rodinkou.

Web závodu

Pražský běžecký pohár – průběžné pořadí po 1. závodě