Belo a Roman běží. A běží už desátý den. Denně ukusují ze svého plánu tři až pět desítek kilometrů. Ano, nepřekoukli jste se. Startovali 19. dubna z Košic a na Václavské náměstí v Praze vběhnou 1. května. Jeden den si odpočinou a 3. května se postaví na start Volkswagen maratonu Praha.

Úterý je desátým dnem a nejenom, že Moravu vystřídají Čechy, ale na počítadlech se jim pravděpodobně objeví číslovka 500. V pondělí večer hlásí dobrou náladu, velké odhodlání a 453 km v nohách.

Asi nikdo si na začátku neuměl představit množství emocí, které naplní naše životy. Většina z nás pravidelně běhá, někdo 5 km, někdo víc. Třeba i maraton. Možná Horskou výzvu. Ale běžet 13 dní za sebou a po vyspání běžet další maraton?

Napadají mne různé citáty od „Když nemůžeš, ještě dvakrát můžeš“ až po „Zážitek nemusí být kladný, hlavně musí být intenzívní“. Na co naši běžci myslí? Představte si, že mimo lidských radovánek jako je orosený půllitr, dobré jídlo a hezká žena, myslí na další výzvy.

Již za pár dní vám s nimi přineseme rozhovor, nyní předáváme vzkaz od Bela Spišáka: „Ďakujem, pozdravujem všetkých a že im velmi ďakujeme za podporu“.

Na jejich cestě je postupně provází nejenom doprovodné vozidlo, střídají se v něm slovenští i čeští přátelé dle regionu, ale také různí běžci. Oba jsou propagátory bosého běhu, takže jim udělal radost bosonohý Tomáš, ale stejně velkou radost jim dělají běžci známí i neznámí. I vy máte možnost se k nim kdykoli přidat. Vyhledejte na facebooku skupinu a my vám rádi poradíme.

Hlavním cílem běhu je pomoc autistickým dětem. Sbírka je pro Slovensko, lze přispívat na účet u Slovenské sporiteľny a.s., Košice IBAN: SK37 0900 000­0 0050 6414 3­812 SWIFT: GIBASKBX

V Čechách můžeme přispívat na dva různé účty. Jedná se o sbírky na dvě malé holčičky, informace naleznete zde a tady.