Jak se připravit na maraton? I o tom vypráví druhý díl televizního magazínu Tempo, který se objeví na ČT Sport v premiéře zítra ve čtvrtek v 9.45. Dozvíte se mj. i to, jak se průvodce pořadu Vojtěch Bernatský dostavil na start s předstihem. Týdenním.

Jenže mezinárodní pražský maraton se běží až tuto neděli. Rozsáhlá reportáž představí jeho už 21letou historii, která začala v pražské hospodě Cibulka. Po třech pivech? Nebo čtyřech? Kdo si to má pamatovat…

V profilu běžce se představí nová maratonkyně Ludmila Formanová. Bývalá mistryně světa na 800 metrů našla loni druhý běžecký dech. A po prvním maratonu za 3:33:38 se jí nová výzva zalíbila natolik, že… no, nechme se překvapit letos. Každopádně záběry na její stále technicky vytříbený styl slibují ledacos.

Pak si vyzkoušíme i běhání naboso. I když ne po celé maratonské trati jako Abebe Bikila v olympijském Římě 1960. Po vltavské náplavce však naši hrdinové zase běhali v hodně tuhé zimě.

Následuje i tradiční pozvánka na běžecké akce nejbližších dní a vědomostní soutěž o ceny z produkce RunCzechu.

Tempo můžete sledovat v reprízách na ČT4 ještě v pátek nad ránem ve 4.15, pak v 10.50 a nakonec i úterý ráno v 5.05. Na webu zůstává na ivysilani.cz, runczech.cz či letos nově stream.cz. Tak si chytněte svoje správné Tempo!