Běžecký seriál Běžíme na hrad vstoupí do 2. ročníku v neděli 17. května na hradě Točník, který leží poblíž D5 mezi Prahou a Plzní.

Běžecká akce s cílem na hradě Točníku má připraveno pro účastníky několik tras na výběr; dlouhou v délce 10 km a krátkou 5,2 km, pro děti v různých věkových kategoriích v délkách 100, 600 a 1500 m. Registrace začínající v 8:30 h je na fotbalovém hřišti v obci Točník v podhradí, kde je připraven od 10 h bohatý soutěžní program pro děti (Pohádková cesta) a pro všechny pak soutěžní kvíz Tajemství hradu s hodnotnými cenami. Dopředu se lze s výhodnějším startovným registrovat online na www.bezimenahrad.cz, kde jsou veškeré informace o seriálu. Prvních sto registrovaných obdrží zdarma seriálové tričko od partnera KILPI.

Běžíme na hrad je bodovaná seriálová akce pro nejen krosové běžce všech výkonnostních kategorií, ale koncipovaná tak, aby byla zajímavá i pro jejich rodiny. Seriál Běžíme na hrad nabízí plnohodnotné závody v úžasném okolí českých a moravských hradů v kombinaci se zajímavým programem i pro ty, kteří přišli třeba jenom povzbudit závodícího člena rodiny. Především děti si pak přijdou na své, a to nejen při závodech. Tento seriál nenásilně propojuje sport s historií a poznáním dějin naší vlasti.

Letošní program: 17. 5. Točník, 7. 6. Bouzov, 13. 9. Loket, 4. 10. Veveří, 11. 10. Kunětická hora.

Více informací najdete na: www.bezimenahrad.cz

Tisková zpráva