P.S. dám si chvíli klid a přemýšlím o dalším programu 5 km za 30 minut :-)

3D9T

Poslední den mého tréninkového plánu je nakonec jiný a očekávaných 5 km za 30 minut se nekoná. Mamka se chce jít projít a já chci jít běhat, spojíme plán a já si chvíli poběžím. Půjdeme spolu k lesu a tam se rozdělíme a já proběhnu lesem a napojím se na cestu, kde se budu vracet zpátky k mámě a zbytek spolu zase dojdeme.

Malinko se ztratím, chvilku zmatkuju a vylezu z lesa u obory, kde se musím brodit trávou po kolena. Hodně mě to zdrží, takže neběžím dlouho, jak jsem plánovala, protože mamka došla dost daleko. Dám si k ní trošku sprintu, abych si ještě užila běh, a pak se tempem pro mě na pohodu vracíme zpět. Abych se nenudila, chůzi si oživím výpady.

Celkem máme 6,5 km za 56 minut a já běžela asi 2,5 km.

2D9T

Na další výběh jsem se vypravila v sobotu ráno, protože v pátek jsem se věnovala manželovi, který za námi po týdnu zase přijel. Ráno není moje silná stránka, jsem utahaná, nechce se mi vstávat z postele, chvíli si ráno poležím a tak už ani nestihnu ranní chlad. Nakonec se vykopu, protože večer jdeme s manželem na večeři.

V plánu bylo běžet někam a pak si zavolat odvoz, ale cestou si to rozmyslím a vrátím se zpět. V lese běžím neznámou cestou, jeden kopec mi dá vážně zabrat.

Celkem jsem uběhla 5,5 km za 41 minut i s chůzí na zahřátí, kterou jsem si trochu protáhla.

1D9T

Tak jsem vyrazila konečně v chladném počasí, domluvila jsem se s bratrem, že mě vyzvedne na druhé straně lesa za 45 minut. Myslela jsem, že budu ráda, když to vůbec stihnu. Bylo příjemné počasí, žádné vedro. Šla jsem malinko delší dobu než 5 minut na zahřátí, ale pak jsem se rozeběhla a běžela a běžela. Chvíli pomalu, chvíli rychleji, ale ani jednou jsem nepřešla do chůze.

Venku z lesa jsem byla cca za necelou půl hodinku a tak jsem si vyrazila ještě kousek po silnici. Netušila jsem kudy pojede bratr, tak jsem se vrátila zpět, ale pořád zbývalo spoustu času a sedět se mi nechtělo. Riskla jsem to a vyrazila jsem po silnici směrem, kterým jsem myslela, že přijede.

Táhlý, dlouhý a nekonečný kopec mi dal hodně zabrat, ale nepřestala jsem a doběhla. Běžela jsem dál, i když jsem potkala bratra, abych dala 45 minut.

Uběhla jsem tedy 6 km za 45 minut včetně chůze na zahřátí (cca 5,5 km běhu vkuse).

Přede mnou je poslední týden, je mi to trošku líto, že už mi to končí. Psát sem mě hodně motivovalo a nedovolila jsem si vynechat ani jeden trénink, i když jsem si ho občas musela zkrátit.

Můj tréninkový deník

Od gauče ke kouči. Jak se připravit na svůj první 5 km běh

3D8T

V pondělí to zkouším ráno. Z postele se mi vůbec nechce, mám spánkový deficit a bolí mě snad celé tělo, protože jsem v sobotu byla s kamarády a manželem na Tepfaktoru (něco jako česká pevnost Boyard), fakt skvělá zábava, ale jsem samá modřina a namožený sval.

Ráno je chladno, tak vyrážím k lesu pěšky. Jsem rozhodnutá jít až k lesu, ale nakonec se rozběhnu po cca 8 minutách chůze. Běžím a běžím, tempo je pomalé, ale nepřejdu do chůze ani jedou. Běžím i cestu zpět z lesa. Do chůze přejdu až kousek před domem, kdy už mě sluníčko vysílilo. Jsem nadšená, ale vyřízená. Nejsem ranní ptáče.

Nakonec jsem dala 4,5 km včetně 10 minut chůze za 36 minut. Už se alespoň přibližuju tréninkovému plánu. Příští týden mě má čekat 5 km, ale pokud se neochladím, tak to neklapne.

2D8T

Ve čtvrtek bylo vedro na padnutí, ale byl jediný den, kdy jsem mohla vyrazit, na víkend byli jiné plány. Vracel se mi bratr z dovolené a já jsem věděla, že večer už nevyrazím, šla jsem tedy ve 4 odpoledne. Autem dojela až k lesu a vyběhla. Bylo to peklíčko. Už nikdy více. Vůbec mi to neběželo, takže jsem si dala jen své 3 kilometry. Asi 2× jsem přešla do chůze, ale jen z důvodu terénu. Ke konci jsem si pohrávala s myšlenkou dát si ještě jedno kolečko, ale radši jsem neriskovala. Dala jsem 3,24 km za 28 minut.

1D8T

V osmém týdnu bych podle plánu měla běhat už 4 – 4,5 km, ale nesnáším horko. Rozhodla jsem se tedy běhat kolem 3 km na pohodu. Plán chci zase dodržovat až se udělá trochu lépe. Jsem u rodičů a nějak nic nestíhám, zapomněla jsem i fotky udělat.

Vyrazila jsem nadšeně hned v úterý. Vzala jsem auto a popojela přímo k lesu, abych se vyhnula sluníčku. Šlo to, ale celkem ztuha. Nakonec jsem si při třetím kilometru špatně šlápla a dost mě bolel kotník. Sotva jsem se došoulala k autu. Doma jsem si ho ledovala a doufala, že bude vše v pořádku. Večer mě ještě na došlap dost bolel, ale ráno už bylo po bolesti. Uběhla jsem včetně chůze na zahřátí 3 km za 25 minut.

Můj tréninkový deník

Od gauče ke kouči. Jak se připravit na svůj první 5 km běh

3D7T

Sice to není trénink podle plánu, ale mám kamaráda, co mě v sobotu vzal proběhnout a poradil mi co a jak. Neměřím hodinkami, netuším, jak dlouho a jakou vzdálenost jsme si dali. Část jsme šli, část běželi. Došlap dobrý, poradil, jak správně používat ruce a trochu se narovnat.

Poradil i začít zase nosit brýle, abych viděla dobře a nebála se, kam šlápnu. Taky doporučil lesní cesty, vzhledem k mé váze a bolestem nohou. Jelikož jsem v noci nespala vůbec, nohy mě bolí a momentálně leduji, slibuji si, že další výběh bude až v dalším týdnu tréninkového plánu, tedy ve středu ( dnes je neděle ), ale jistá si tím nejsem a může se stát, že zítra ještě vyrazím už je to tak, miluji běh.

A s kamarádem jsme si dohodli, že za půl roku si spolu zaběhneme desítku (vychází to na moje narozeniny, ale jo, nesmím to vzdát a místo kocoviny si užiju zimní výběh).

Nakonec jsem dnes (úterý) vyběhla, ale pocitově tragedie, vedro a na třetím kilometru jsem si blbě šlápla a dobelhala jsem se sotva k autu. Teď tu sedím a kotník leduju, držte mi palce, ať to do rána přejde.

2D7T

Jdu hned v pátek večer, jsem ráda, že pletu nohama. Slibuju si, že budu přecházet do chůze, když nebudu mít sílu běžet dál. Naplánovala jsem si super trasu kolem lesa. Po chůzi na zahřátí, se rozeběhnu. Jde to. Zrada je hned na začátku, kdy je terén hodně zrádný a já do chůze přejít musím, i když nechci (běhám bez brýlí a necítím se na to). Jakmile terén dovolí, zase běžím.

V uších mi začne hrát hudba z Rockyho a já skoro „letím“. Vůbec mi to nepřijde, ale po kouknutí na hodinky, vidím tempo 5:30 a radši zpomalím, abych se nevyčerpala hned na začátku. Příliš brzy se ocitnu u místa, kde bych se měla vrátit zpátky, ale ještě se mi nechce. Rozhodnu se a trasu si podstatně protáhnu.

Jsem slaboch a vesnici si projdu, jdu i další část cesty do táhlého kopce, kde si pochutnám na černém rybízu, který zažene žízeň a nakopne mě. Pustím si do uší Rockyho a běžím až domů zbylé cca 2 km, které si doslova užívám. Ve vesnici zdravím sousedy máváním, hodím za hlavu svůj rudý předinfarktový obličej. Před domem zjistím, že mi chybí cca 300 metrů do 6 km a ještě si to natáhnu, aby si výsledné číslo zakulatila. Po doběhu opět posilování a bosý výklus.

Uběhnu 6 km za 46 minut (manžel už mě vyrazil na motorce hledat po okolí, protože jsem se dlouho nevracela).

1D7T

Slíbila jsem si, že budu odpočívat až do čtvrtka, aby se nohy zregenerovaly, ale nakonec mi to nedá a vyrazím hned ve středu. Únava materiálu je hodně cítit, ale běžím dle plánu 25 minut v kuse, nejde mi to. Nemůžu chytit správný rytmus, několikrát mám chuť prostě přejít do chůze, ale nevzdám se a dám to celé Uběhla jsem cca 4 km za 30 minut včetně chůze na zahřátí. A pak jsem doma ještě posilovala břicho a ruce.

Začal sedmý týden a mně docházejí pomalu síly. Běh mě hodně baví a krásně při něm zrelaxuji, ale dostal mě spánkový deficit. Dcera zase skoro nespí a já jsem ráda, že chodím. I při běhu cítím únavu mnohem rychleji. Ale já se nevzdám a věřím, že se to brzy zase zlepší.

Můj tréninkový deník

Od gauče ke kouči. Jak se připravit na svůj první 5 km běh

3D6T

Další běh bez chůze. Jsem nervózní, ale těším. V sobotu jsem si dala ještě rychlou chůzi s mojí mámou a po ní zase cítím bolavé holeně. Vyrazím hned v neděli, protože jsem si naplánovala odpočinek pro nohy až do čtvrtka, kdy začnu s dalším týdnem. Jako chůzi na zahřátí si dám cestu ke kamarádce s jahodami ze zahrádky. Pak jdu ještě 3 minuty, abych zmizela ze sídliště, nemám chuť běhat před puberťáky.

Ze začátku to jde, ale pak už je to horší. Cítím únavu, malá zase skoro nespí. Ale nevzdávám se, pustím si hudbu nahlas, vyrazím na neznámou trasu, u které neznám délku a prostě běžím. Asi 3× jsem chtěla přejít do chůze, ale nakonec jsem vydržela.

Uběhla jsem 3,5 km za 21:22. Bohužel jsem zjistila, že moje tepovka je pořád ve 4, ale zase nemám pocit, že bych nemohla mluvit. A fakt mě potěšilo, že můj průměrný čas je pod 7 minut.

2D6T

Manžel mi řekl, že by chtěl běžet se mnou. Mám i nemám radost, protože se bojím, že on to dá s prstem v nose a já zjistím, jaký jsem zoufalec. Rozdíl mezi námi je, že on nemá žádnou nadváhu. Nakonec vybíháme spolu, držíme se mého tempa, já si to funím před, on vesele hopká za mnou. Hodím za hlavu vše a neřeším žádné tempo. Je lepší než já, ale vlastně mi to vůbec nevadí. Těším se, až si zase o víkendu spolu vyběhneme. Na konci kroužíme kolem syna, který nás stopoval na elektrickém traktoru.

Včetně chůze na zahřátí uběhneme 4 km za 32 minut.

1D6T

Vyrážím ve středu večer ještě plná euforických zážitků po nedělním běhu. Jsem strašně zklamaná, vůbec mi to nejde, necítím formu, nastavený časovač na hodinkách mě nějak zmátl a vůbec neběžím podle plánu. Chvíli běžím, chvíli jdu. Těším se domů, ale na nové trase zahnu ve vidině zkratky a ocitnu se ve vysoké trávě a ještě mě chytají křeče do břicha. Naštěstí terén je vyhovující, jen chybí lopuch s beruškou. Nakonec naštěstí nemusím, ale pro příště si sebou beru kapesník.

Ve snaze dostat se brzy domů na záchod, nakonec výsledek není tak zoufalý a dám 4,69 km za 37 minut včetně 5 minut chůze na zahřátí.

Začal další týden a já se cítím čím dál lépe. Zvládla jsem uběhnout 3 kilometry v kuse a váha je na mě stále milejší a milejší. Klasické pondělní vážení ukázalo, že vážím už o 10 kilogramů méně. Jsem úplně nadšená a těším se na léto, které plánuji s dětmi strávit u rodičů. Bude spoustu času na běhání a i na relaxaci.

Už věřím, že uběhnu 5 km, ale stále nevěřím, že za 30 minut, ale o ten čas mi ani tak nejde. Když jsem se před měsícem registrovala na Run Tour, napsala jsem si, že můj cíl je uběhnout to pod 40 minut a to si myslím, že zvládnu v pohodě. Dokonce mám domluveného známého, který léta běhá, že se koukne, jak mi to jde a dá mi rady. Myslím si, že můj styl není úplně dobrý.

Můj tréninkový deník

Od gauče ke kouči. Jak se připravit na svůj první 5 km běh

3D5T

Tohoto tréninku se děsím už celý týden, poběžím 20 minut bez přestávky. Původně jsem měla běžet s kamarádkou a byla jsem klidná, poběžím v jejím tempu nebo případně přejdeme do chůze. Ale ona nepoběží!!! Začínám panikařit. Ale nevzdám se a po usnutí jednoho dítka vyrážím. A běžím. Prvním pět minut úplně v pohodě, dalších 10 minut dobře a posledních pět minut už se trochu trápím. Bolí mě levá holeň, trochu jsem si ji natáhla a syn mě na ní skočil. Běžím novou trasu, půlku do mírného kopce. Dala jsem to, cítím se skvěle, dala jsem 3 km za 20 minut. Už vidím reálně, že jednou uběhnu 5 km, i když nevěřím, že za 30 minut

2D5T

Kvůli páteční kocovině odsouvám běh až na sobotu a zkouším vyběhnout už ráno. Problém vstát nemám, s dětmi běžně vstávám po 6. Nechám manžela poležet do 7, předám mu děti a vyběhnu vstříc rannímu vedru. Dle plánu mám běžet 8 minut a 5 minut jít. Jsem zvědavá. Plán mám běžet a pak se otočit. Vyrážím do lesa, V lese se mi běží parádně, ticho, klid, stín. Jen mě mrzí, že se musím vracet cca kilometr po rozpálené cestě. Příště si v horkém počasí popojedu autem a celý trénink si dám v příjemném lese.

1D5T

Konečně můžu vyběhnout, už se na to moc těším. Dnes zase vyrážím s kamarádkou, která statečně dodržuje můj tréninkový plán. S ní se mi běhá skvěle, cítím se vedle ní v lepší kondici, a když udržuju její tempo, tak bych vydržela běhat snad pořád. S hodinkami, novými botami a kompresními návleky se cítím v pohodě. Bolavá lýtka cítím, ale tak nějak okrajově a hlavně nemám křeče. Dokonce se po rozloučení s kamarádkou domů ještě rozběhnu a zbytek trasy doběhnu. Čas vypínám až ve výtahu, ale uběhla jsem cca 3,8 km za 35 minut

Je tu další týden a já jsem si udělala další velikánskou radost. Koupila jsem si sporttester Polar. Nemám to jen na běh, ale líbí se mi, že to měří moji celodenní aktivitu. Dále budu běhat v jakém běhám pásmu. Zatím netoužím budovat si nějakou velkou kondici, ale chci hlavně hubnout. Určitě se bude běhat mnohem lépe s nižší váhou. Běhání mě baví stále víc. Je to skvělý sport, který nevyžaduje nějaké extra přípravy a může se ven. Jsem venku jen sama se svými myšlenkami a celkem si tam odpočinu od rodiny a věčných nemocí.

Můj tréninkový deník

Od gauče ke kouči. Jak se připravit na svůj první 5 km běh

3D4T

Další výběh nakonec odsouvám až na pondělí, starší syn má spálu a tak není ani chuť vyběhnout. Od báječného manžela a mé rodiny dostávám jako dárek svátku peníze na nové boty (svátek mám až v prosinci).

Hned v pondělí si je běžím koupit do triexpertu. Mám krásné růžové a pohodlné. Nakonec si k nim koupím i kompresní návleky. Nemůžu se dočkat až večer vyběhnu.

Je to úplně jiné, nohy sice cítím , ale žádné křeče. Botky taky výrazně pohodlnější než mé letité boty na sport. V plánu je koupě i hodinek. Snad se podaří zítra a příští týden už budu běhat s nimi.

2D4T

Měla jsem vyběhnout opět s kamarádkou, ale ona nakonec nemohla. Běžela jsem sama a dala jsem si víc do těla než posledně. Chodoběželo se mi dobře. Doma jsem si ještě zacvičila sedy-lehy a pár kliků, protáhla se. Nohy poctivě leduji a vím, že nesmím popobíhat, což se se dvěma dětma snadněji řekne, než udělá J

1D4T

Den jsem začala nadšeně v posilovně na eliptickém trenažéru, snažila jsem a dala 17,5 km. Mám ze sebe skvělý pocit a plná energie se těším na večerní výběh. Počasí se večer uklidnilo a nebyl žádný pařák. Kamarádka, ač sama s nadváhou a netrénovaná, se rozhodla držet mého tréninkového plánu.

Je šikovná a celé to dala. Já jsem s ní běžela na pohodu a i se tak cítila. Poradila mi, jak mám správně našlapovat a zpevnit tělo. Splnila jsem, co jsem měla a pak ji šla doprovodit domů. V euforii jsem cestou domů běžela. Nožky stále pobolívají, ale je to mnohem lepší.

Další týden je přede mnou, mám velikou radost, že se mi relativně daří. Děti relativně zdravé a čeká mě týden dopoledního posilování. Nohy pobolívají stále, začala jsem ledovat a snad bude brzy lépe. Cítím na sobě, jak se začínám dostávat do formy a mám lepší výdrž. Kila taky mizí, i když pomalu a centimetry ještě rychleji. I když občas mám během běhu pocit, že umřu, tak ten neuvěřitelně příjemný pocit po návratu domů za to stojí.

Koupila jsem si nové kalhoty a mám i nové funkční trička, po uběhnutých pěti kilometrech bez indiána jsem si slíbila nákup něčeho nového (doufám, že i nějaké oblečení menší o jednu konfekční velikost). Dostala jsem propustku od rodiny a vyrazila na kafíčko. S kolegyní z práce, kterou jsem už hodně dlouho neviděla, jsme se domluvily na podpoře ve snaze hubnout. A s další kamarádkou jsem se dohodla konečně na společném výběhu.

Můj tréninkový deník

Od gauče ke kouči. Jak se připravit na svůj první 5 km běh

3D3T

Nejsem schopná se poučit, že potřebuju pauzu alespoň jeden den a v nadšení vyběhnu hned další den. Byla to velká chyba. Za chvilku mě chytly křeče do noh. Dala jsem 2,83 za 23 minut včetně zahřívací chůze 5 minut. Pak jsem už sotva došla domů a hodinu masírovala bolavé nohy. Chci najet na systém ob dva dny, aby se mi bolavé holeně trochu vyléčily a já nemusela vynechat běh na delší dobu

2D3T

Na další trénink vyrážím až v pátek opět u rodičů. Sice běhám tam a zpět, protože se snažm vyhnout kopci, ale po 2 dnech pauzy si nohy odpočinuly a běželo se mi skvěle. První kilometr jsem dala za 6,5 minuty včetně 2 minut chůze. Další už není tak růžové, prala jsem se s kopcem. Celková vzdálenost 2,5 km za 18 minut ( opět bez chůze )

1D3T

Na zánět spojivek nasadím sluneční brýle a vadí mi lehká rýma. Ale nenechám se odradit. Mám sebou kapesník a neustálé smrkání mě zpomaluje a otravuje. I přes to všechno se mi chodoběží skvěle. Když vím, že za chvilku zase přejdu do chůze, udržuji v běhací části rychlé tempo. Zvládla jsem 2,35 za 18 minut ( tentokrát nepočítám chůzi )

Začátek třetího týdne tréninku se nese na vlně nemoci obou dětí. Postupně se střídáme se zánětem spojivek, dcera je silně nachlazená. I já se začínám cítit pod psa, ale naštěstí zabral paralen a já se po dvou dnech už cítím lépe. Celý týden nemůžu chodit dopoledne cvičit, protože nemám hlídání pro obě děti. Hodně mi to chybí a těším se na běhání. I když díky většímu nevyspání díky nemoci malé, jsem večer spíš zralá do postele. Pro jistotu se převlékám, přeci jen lákává náruč postele, ve které uspávám dceru, je silná. Nakonec vyrážím.

Můj tréninkový deník

Od gauče ke kouči. Jak se připravit na svůj první 5 km běh

3D2T

Třetí den jsem vyrazila zase v Praze, měla jsem málo času, tak jsem běžela prověřenou trasu, kdy vím, že jsem za 25 minut zase u baráku. Šlo to dobře. Byla jsem u domu přesně a trasa 3,2 km, malinko jsem si je protáhla. Málo jsem za celý den pila, tak mě sužovalo sucho v krku. A díky nedostatku pití jsem zase měla křeče v nohách. Už se těším na další týden. Mám i kamarádku, co by běhala se mnou, tak se těším na první výběh ve dvojici. Ten je ovšem v plánu mimo plán

2D2T

Vyběhla jsem hned další den, vyrazila na trasu. Forma byla pěkná. Běželo se mi lehce. Bolesti nohou přichází hlavně při přechodu do chůze a pak chvíli trvá než je zase rozběhnu. Počasí idelální, čas byl. Rozhodla jsem se nevracet, ale vyrazit na trasu dokola. Kopce mi dávali zabrat, ale nevzdala jsem se. Cestou jsem probíhala skrz vesnice a před zvědavými obyvateli jsem se nechtěla zastavit, tak jsem je dala celé v běhu. Za druhou vesnicí jsem přešla do chůze a dostaly mě křeče v nohám, měla jsem, co dělat, abych došla zbylý kilák a půl. Uběhla jsem celkem 3,8 km za 29 minut ( zapomněla jsem vypnout aplikaci, bylo to o něco méně. I tak jsem spokojená.

1D2T

Dnes se mi opravdu nechtělo, moje skoro roční dcera půl noci nespala. Dopoledne jsem stihla zacvičit na eliptickém trenažéru, bohužel jen půl hodiny, pak se mi vzbudila malá a bylo po cvičení. Na běh jsem měla čas až večer a to jsem už byla hodně unavená, ale nakonec jsem se vyhecovala a vyběhla. Ze začátku mi to celkem šlo a čekala jsem, že to bude lepší než minule. Dokonce jsem asi 2× přetáhla dobu 90s, jak se mi lehce běželo. Pak přišel kopec a první velká krize. Od té doby jsem se spíš ploužila, než běžela. Celková vzdálenost i schůzí byla 3 km za 25 minut. Další běh mě čeká zase o víkendu u rodičů, snad se trochu vyspím a bude lepší forma.

Druhým týdnem tréninku začíná i pátý týden mého hubnutí. Jsem plná energie a nadšení. Centimetry i kila utěšeně mizí. Dokonce na centimetry mám méně než při váze o něco nižší. Jen břicho je po druhém porodu císařem v zoufalém stavu. V úterý jsem si dala oddych od všeho cvičení. Těším se na středu, ale bohužel prší. Zvažuji běhání v dešti, ale nakonec to zamítám a zůstanu doma.

Můj tréninkový deník

Od gauče ke kouči. Jak se připravit na svůj první 5 km běh

3D1T

Dnes se mi vůbec nechtělo, protože jsme byli s dětmi v ZOO a byla jsem už dost nachozená, ale musela jsem splnit tréninkový plán. Děti byly protivné, ale nakonec jsem našla malé okénko a mohla vyběhnout. Běželo se mi pěkně, až mi bylo líto, že musím přejít do chůze. Ke konci mě chytaly křeče do lýtek, přechod do chůze to zhoršuje a pár vteřin trvá než ztuhlé nohy rozhýbu. Jsem se sebou spokojená, dala jsem 3,16 km za 25 minut. Už se těším na další „vyběhnutí“

2D1T

Další trénink absolvuji u mých rodičů. Nikde nikdo, ideální počasí. I nohy mě bolí méně. Jen terén je hodně kopcovitý, což mi dává zabrat. Je vidět menší zlepšení, za stejný čas mám o cca 100 metrů delší trasu. Snad příště překonám 3 km

1D1T

Jde se to na to. Můj první běh nebo spíš chůze s tréninkovým plánem (už jsem běhat zkoušela asi 5×). Sice jsem dopoledne už cvičila v posilovně, ale večer mi to nedá a ve 20h vyrážím svižnou chůzí. Vše je v pohodě, jde se mi krásně, první minuta běhu je super, tempo mám dobré, náladu taky. Bohužel hned mě zase chytají křeče do lýtek, ale snažím se a zvládnu celý trénink. Kdyby nebolely nohy, tak se cítím skvěle. Už se těším na další den.

Můj tréninkový deník

Od gauče ke kouči. Jak se připravit na svůj první 5 km běh


Tak jo, dala jsem na hubnutí. Jsem tlustá a musím se sebou něco dělat. Už delší dobu mě lákalo běhání. Teď je nejlepší příležitost začít. Mám tréninkový plán, který se mi zdá praktický a jsem zvědavá, jestli opravdu za 9 týdnů uběhnu v klidu 5 km.

Ještě najít čas, mám 2 malé děti, ale po večerech, kdy alespoň jedno už spí, se dá běhat pravidelně. Moje motivace se nevzdat, je nejen lepší postava, kondice, ale slíbila jsem si, že si pak koupím nějaké super krásné nové boty na běhaní. Držte mi palce, ať se mi to podaří.