Každý start proměnil ve vítězství. Brněnský vytrvalec Jiří Čípa si při své čtvrté letošní účasti na Triexpert Asics Cupu připsal čtvrté vítězství. Při tradičním středečním zápolení, tentokrát v Pisárkách, za sebou nechal časem 19:16 minuty druhého Daniela Orálka a třetího Vlastimila Lysáka.

Mezi ženami si druhé prvenství v řadě připsala Tereza Eliášková. „V Pisárkách to úplně nemusím, je to hodně krátké. Dana jsem se snažil urvat hned ze začátku a to se mi povedlo,“ popsal vítěz mezi muži.

Malou kuriozitu představuje fakt, že Čípa doběhl v identickém čase jako před pěti týdny na stejném místě. To svědčí o jeho stabilní formě. „Bylo to od začátku do konce na krev, ale dobrý. Počasí taky přálo,“ podotkl nejrychlejší muž, původem fotbalista, který se běhání věnuje asi čtyři roky.

Šestým dílem populárního běžeckého seriálu se v parku Anthropos načalo druhé kolo jednotlivých závodů. Trať měří šest kilometrů a když nebereme v potaz pětku na dráze pod Palackého vrchem, jde o nejkratší podnik stále populárnějšího Triexpert Asics Cupu.

„Mám to blízko domů a znám to tady. Proto se mi zdejší závod zamlouvá,“ vyznala se nejlepší z žen Eliášková.

Do Pisárek pravidelně dorazí nejvíc lidí ze všech tratí seriálu. Naposled zápolení pod Červeným kopcem okusilo 279 běžců.

„Anthropos je nejdostupnější městskou dopravou,“ zdůvodňoval hlavní organizátor Tomáš Kalina. „V prvním letošním díle do Pisárek dorazilo 329 lidí, což je náš rekord. Ten však padne příští týden,“ narážel na další závod pod Palackého vrchem, který je součást celorepublikového Olympijského běhu a už teď je vyprodaný. Organizátoři očekávají ve středu 24. června 400 vytrvalců.

V celkovém pořadí Triexpert Asics Cupu se po šestém díle z dvaceti nic zásadního nezměnilo. Mužům dominuje Orálek, který těží z pravidelného umístění v první trojici. Čípovi patří až dvacáté místo, což jezpůsobené jeho absenci na dvou závodech. Mezi něžným pohlavím vévodí seriálu Pavlína Menšíková, která v Pisárkách doběhla na druhém místě.

Výsledky