Máj patří na Petříně zamilovaným. Červen běžcům. I okolo sochy Karla Hynka Máchy vede trať Salomon Citytrailu Praha. Už tuto sobotu!

Při loňské premiéře byl závod vyhlášen nejlepším podnikem jara i v konkurenci velkoměstských megaběhů. Zaujal nápaditou trasou i báječnou atmosférou. „Věříme, že se nám ji podaří ještě vylepšit. Trať jsme zachovali pro poměření výkonů s loňskem, ale přidali jsme řadu drobných vylepšení v závodnickém servisu,“ říká Martin Dvořák z organizační­ho týmu.

Tak tedy trasa. Už minulou středu ji při společném tréninku testoval i halový mistr Evropy Jakub Holuša. Okruh měří 5,5 km a vede od strahovské menzy směrem k Hradu, po parkových stezkách i chodníčcích, nahoru dolů se závěrečným krutým krpálem u smíchovského okraje Petřína. A pak ještě jednou… Celkové převýšení činí 500 metrů.

Pro ty, kdož by si netroufli na celou porci, se nabízí jednookruhová varianta, v programu Salomon Trail Running Cupu, jehož je závod druhým dílem, nechybí nikdy dětské běhy. A děti vám tu pak pohlídají, abyste mohli vyrazit do závodu celá rodina a klidně se zapsat i do nové kategorie dvojic. Anebo i štafet včetně mixovaných. V cíli dostanete finišerskou medaili i dobré jídlo a pití. K dispozici bude i půjčovna běžeckého vybavení Salomon a Suunto.

Do závodu se přihlásili účastníci z 12 zemí, z elitních českých běžců Jan Mrázek, Pavla Zahálková a Kamila Gregorová. Loni vyhrál Vít Pavlišta za 39:18 a právě Zahálková za 46:59. „Měla jsem toho docela dost, ale nedala jsem to znát,“ usmívala se tehdy spokojená vítězka.

Ještě menší část omezeného počtu startovních čísel je k dispozici na webu www.strc.cz. Po registraci je můžete vyzvedávat v místě startu, na českém „Silicon Hill“ už v pátek v podvečer od 18 do 21 hodin tak, abyste měli klid v den závodu. Start je totiž už v 10 hodin. Salomon Citytrail Praha je také třetím podnikem premiérového ročníku Pražského běžeckého poháru, o který je veliký zájem.

Tak tedy vzhůru na Petřín!

A pokud se vám městské terénní běhy zalíbí, čeká na vás exkluzívní novinka – 18. července Salomon Citytrail Ostrava v areálu obřího hudebního festivalu Colours of Ostrava!