Víkend hlásí tropická vedra, to však nemůže odradit milovníky běhu, aby se zúčastnili oblíbeného seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour. Ten rozběhne Liberec počtvrté v historii, a to již tuto sobotu 18. července.

Hlavní novinkou pro letošní ročník je mírné zvýšení kapacity. Místo dřívější tisícovky, pustí pořadatelé dohromady na trať obou dospělých závodů na 5 a 10 kilometrů 1 250 běžců. „Věřím, že bychom vyprodali i vyšší počet startovných, ale náš cíl není dělat velké hromadné běhy, chceme RunTour uchovat jedinečnou rodinnou atmosféru,“ vysvětluje Jan Dvořák z organizačního týmu s tím, že program odstartují dva dětské běhy na 500 a 1000 metrů, a to již v 15.30 hodin.

Zvýšení kapacity zajistí libereckému závodu rekordní účast, dva dny před závodem se počet přihlášených blíží k 1 100. „Online registrace uzavíráme až v pátek v poledne a lidé se navíc budou moci hlásit i na místě, takže čekáme vyprodáno,“ má jasno Dvořák.

Zásadní otázkou pro pořadatele je, jak se připravují na tropické horko, které má o víkendu na severu Čech panovat. „Na trati bude dostatek občerstvovacích stanic, hodně pitné vody a budou připraveni i hasiči, aby běžce osvěžovali. Navíc má liberecká trať jednu velkou výhodu, téměř celá vede lesem, tedy pěkně v chládku. To běžcům hodně pomůže k tomu, aby doběhli s úsměvem,“ myslí si Dvořák.

A aby běžcům úsměv vydržel, v cíli na ně čeká celá řada atraktivních doplňků. Tak například na pódiu vystoupí populární zpěvák Sebastian a kromě něj se od 18 hodin bude na autogramiádě podepisovat mistr světa v běhu na lyžích Martin Koukal, bývalý fotbalista Luděk Zelenka nebo moderátoři TV Nova Hana Mašlíková s Petrem Říbalem.

„Už se na sobotu moc těšíme, Liberec je náš oblíbený závod, navíc v krásném přírodním prostředí náměstí Sukovo. Zveme všechny, kteří se chtějí trošku proběhnout a užít si super odpoledne, ať v sobotu odpoledne dorazí. Program začíná v 15 hodin,“ zve všechny sportovní nadšence Dvořák. Více informací o závodě se dočtete na www.run-tour.cz, kde se můžete rovněž registrovat.

Tisková zpráva