V první částí recenzí produktů polské firmy Nessi jsme se zaměřili na tílko a běžecký pas. Tentokrát se podíváme blíže na dlouhé běžecké elasťáky a funkční ponožky.

Nemusíte se ani jmenovat Eliška, abyste měla ráda divočinu. A pokud ji ráda máte, nabídka firmy Nessi vás dozajista potěší. Dlouhé i tříčtvrteční legíny hýří barvami a pestrými vzory, které vás vrátí do šedesátých let.

Testovali jsme model s multifunkční pasem ve variantě multicolor. Legíny jsou na těle příjemné, hezky sedí, nikde netlačí. Pas se nestahuje žádnou šňůrkou, přesto neklouže a hezky drží na těle. Pružné švy jsou příjemné, nezařezávají se a nedělají otlaky.

Multifunkční pas má stejně jako v předchozím článku hodnocený běžecký pas tři otvory – na bocích a vepředu pod pupíkem. A stejně jako běžecký pas i funguje. Stručně: malé věci a lehké ploché věci unese bez problémů, větší, těžší věci při běhu nevyhnutelně putují ven.

Elasťáky jsou šité z patentovaného materiálu Kolsport Giga Elastic, který má dle výrobce zajišťovat prodyšnost a rychlý odvod potu. To sedí. Neměla jsem možnost v legínách vzhledem k ročnímu období vyběhnout v zimě, ale při nižších teplotách kolem patnácti stupňů se v nich běhat dá, a i když se hodně (jako já) potíte, neuvaříte se v nich. Snad budou stejně dobře sloužit i ve výrazně nižších teplotách.

Barvy po několika vypráních drží jako nové. Zkušenosti uživatelek vypovídají o tom, že i když je budete prát jako vzteklé, nijak dramaticky a nečekaně se opírat nebudou.

K dispozici jsou v pěti barevných provedeních a v o téměř dvě stě korun levnější verzi i bez kapsiček, pouze s pružným pasem v dalších čtyřech variantách. Vše ve třech velikostech: XS/S, S/M a M/L. Jedinou vadou na kráse je pořizovací cena. Varianta s kapsičkami vás vyjde na 1410,–, levnější na 1250,–.

Nessi má ve své nabídce také několik druhů ponožek. Testovaný model Maraton RMN-2 je vyrobený z polyamidu a má být určený na běhy v jarním a letním počasí. I přesto jsou ponožky dost tlusté a že by se v nich v teple nepotila noha, se skutečně říct nedá. Jestli trpíte na uvařené, zpocené nohy, nebude to pro vás ideální model.

Stejně tak v případě, že vás příroda, stejně jako mě, obdařila ne zrovna baletní kotníčky. Ty moje mají obvod lehce přes dvaadvacet centimetrů a ponožky se mi úspěšně otlačily už po pár minutách na noze. Běžet v nich pár hodin, asi by mi navždy vyřešily problém výběr a nákupu běžeckých bot.

Přestože jsou krásně barevné, nijak zvlášť drahé (180,–) a k dostání ve velikostech 35–37 až 45–47, bude určitě lepší je vyzkoušet v čistém prostředí a nevyhazovat paragon.

Značka Nessi je na českém trhu představitelem sportovního zboží, které může být kvalitativně srovnatelné s výrobky ve stejné cenové hladině, odlišuje se však hravým, neotřelým designem a z testovaného zboží stojí pří příštím nákupu vybavení minimálně za zvážení určitě alespoň tílko a legíny.