Jesenickou legendu běželo v sobotu více než 670 závodníků. Na trati maratonu se ukázali jako každým rokem kvalitní závodníci, například Jiří Čípa a Michaela Mertová. Na tratích půlmaratonu i maratonu byly podstatně vylepšeny časy oproti loňskému roku.

Pro vítězství na maratonské trati si doběhl sympaťák Jiří Čípa, který vyhrál s téměř 15 minutovým náskokem před Danielem Rubičem (New Balance Team

  • 3:31:05).

Při seběhu z Pradědu (28. kilometr) vypadal Čípa velice svěže a měl poměrně velký náskok na Rubiče. Nakonec byl Jirka tak rychlý, že ho pořadatelé přehlédli, že už je v cíli. Doběhl v čase 3:16:19 (loni 3:29:03).

Třetím v cíli byl Václav Král (Vlčí důl – ryzí eXtrém z hor – 3:31:18).

Obdivuhodný výkon podala Michaela Mertová, která doběhla na celkovém sedmém místě v čase 3:35:29.

„Nevěděla jsem, jak se budu cítit po náročných závodech a proto jsem začala opatrněji. Posledních 10 kilometrů po hřebeni jsem byla schopna běžet vysoké tempo, které mi vyneslo celkové 7. místo,“ radovala se v cíli Míša.

Druhá skončila Lenka Planičková (Litovel – 4:16:21), na třetím místě pak Kristina Obručová (KESBUK – 4:26:16).

S poloviční tratí se nejlépe popral Jakub Kamenický a Denisa Kosová, která vedla již od prvních metrů závodu.

Organizátor závodu Radek Černín se svěřil: „Konečně nám vyšlo počasí. Věřím, že se letos závod povede na jedničku.“

Jak hodnotím závod já? Moc se mi líbí, že start a cíl je na jiném místě a že se běží v krásném prostředí Jeseníků. Tento závod je velice oblíbený a věřím, že si svou tradici zachová i díky své přátelské atmosféře.

Výsledky maraton

Výsledky půlmaraton