Běžecký závod pro děti, který navazuje na tradici závodu Běchovice-Praha, bude odstartován 19. září 2015.

Když naši předchůdci vymysleli v roce 1966 pro závod dětí název Mladé Běchovice, málokdo věřil, že se tento závod dokáže udržet padesát roků. V prvních ročnících se běhalo po silnici, stejně jako závod Běchovice – Praha pro dospělé. Po různých změnách jsme stanovili nově délky tratí, které se všechny běhají na pečlivě upravovaném hřišti. Původní trať závodu po silnici na Horní Počernice nese v současné době jméno našeho závodu.

Letošní ročník je tedy před námi a my každým dnem připisujeme na startovní listinu desítky nových závodníků. Je potěšující, že počty zájemců o běh stále stoupají a tak lze předpokládat, že loňský rekord – 656 závodníků, bude při jubilejním ročníku opět překonán.

První start bude v 8:50, kdy se na trať vydají junioři. Následovat bude žactvo v šesti kategoriích. Slavnostní chvilka proběhne v 9:50, kdy si společně připomeneme historii padesáti ročníků, za účasti bývalých závodníků, organizátorů, zástupců sponzorů a starostů okolních obcí. Od 10:00 hodin až do poledne se budou na trávníku střídat Běžecké naděje. V takto pojmenovaných kategoriích startují děti od jednoho roku do devíti let. Délky tratí a časový harmonogram je na internetové stránce. Přihlášené děti můžou přijít krátce před svým startem přímo na hřiště, kde dostanou startovní číslo. Jaké? To se dozví již v pátek večer na: www.mladebechovice.cz, kde bude nově zveřejněna i kompletní startovní listina.

V závěru sportovního dopoledne vyhlásíme závodníka, kterému se povedlo nejpřesněji odhadnout počet běžců. Výherce získá digitální fotoaparát NIKON. Jako každým rokem budeme losovat jednoho ze závodníků. Cenou je horské kolo ok firmy IPEX, na kterém tento závodník odjede. Důležité ale je, aby byl se startovním číslem při losování! Čekání na losování si mohou závodníci zkrátit na tréninkovém hřišti, kde budou připraveny soutěže Dětské atletiky. A ještě jedna důležitá zpráva: náš závod byl opět zařazen do Poháru Pražských Běžeckých nadějí. Závodníci získají na Mladých Běchovicích cenné body do této soutěže.

Svátek běžců začne v sobotu 19. září a pokračování bude mít následující neděli 27. září. To se od patníku s číslicí 13 vydají na trať nejprve bruslaři v závodě In-line Běchovice a po nich bude následovat ve třech rozbězích několika tisícový dav běžců na trati Běchovice – Praha.

Přijďte fandit, děti i dospělí to ocení.

Jan Jech, ředitel závodu.