Běhání pro dobrou věc není nikdy dost. Už tuhle neděli mezi 10 a 14. hodinou můžete přijít do pražské Stromovky do Vigvamu, respektive podpořit děti, které někoho ztratily nebo jim odešel. A potkáte tam i miss 2003 Lucii Křížkovou, herečku Marthu Issovou, moderátorku Aňu Beránkovou z Primy nebo nováckou rosničku Kateřinu Němcovou. Dámskou společnost ozdobí běžecký guru Miloš Škorpil a svoji show na kolečkových bruslích předvede Petr Točič Kubíček.

„Podpořit Vigvam – poradnu pro děti traumatizované ztrátou, jsem se rozhodla z několika důvodů. Ten počáteční byl velmi prozaický: jeho zakladatelku Sylvii Stretti už nějakou dobu znám a mám důvěru v ni i její cit zabývat se správnými a potřebnými věcmi. Dalším je moje přesvědčení, že pomáhat je důležité, zvláště pak dětem ve svízelné situaci, do které se nedostaly vlastním přičiněním,“ říká známá herečka Martha Issová.

„Trauma ze ztráty někoho blízkého, nebo z jakékoli těžké situace tohoto druhu, může potkat kohokoli. Podstatné je, jakým způsobem se z něj dostaneme, případně kdo nám z něj pomůže. Což v případě dětí, které mají celý dlouhý život před sebou, platí dvojnásob. A proto jsem ráda, že mohu být jakousi “přítelkyní” tohoto projektu, v jehož smysl hluboce věřím,“ dodává.

„Pomáháme dětem zorientovat se v těžké situaci, pochopit ji a najít místo v životě, spolupracujeme i se školskými zařízeními, jak reagovat na změny chování dětí při ztrátě,“ doplňuje běžkyně a koordinátorka projektu Šárka Grygarová. Číslo účtu pro případnou podporu je 2300834823/2010.

Více najdete na www.poradna-vigvam.cz.