Vítězství v nočním běžeckém závodě 5|10 mil Brnem obhájili v hlavní kategorii na 10 mil Martin Kučera a Iveta Fořtová. Závodník VSK Univerzita Brno absolvoval oproti loňsku obměněnou trať vedoucí i Kasematy hradu Špilberk, opraveným Zelným trhem nebo oběma radnicemi v čase 51:40. Nejrychlejší ženě Ivetě Fořtové stačil k vítězství čas 1:04:16.

„Byl jsem dost unavený po mistrovství světa v běhu do vrchu, tak jsem rád, že mi to vůbec běželo. Závod jsem si trochu zkomplikoval, když jsem zabloudil a druhý Jirka Petr mě několikrát doběhl. Atmosféra byla ale super, večer se mi vždy dobře běhá, a taky jsem se těšil konečně na pohodové závody doma v Brně,“ řekl v cíli vítěz.

Z 937 registro­vaných běžců jich odstartovalo celkem 794 včetně 52 dětí, které si před hlavním závodem vyzkoušeli mílový resp. půlmílový okruh.

„S účastí jsme spokojeni, běžci si pochvalovali novinky na trati a celková atmosféra nočního Brna opět nezklamala,“ hodnotil druhý ročník závodu jeho ředitel Aleš Čtvrtníček.

Celkem se do nočního běhu historickým centrem Brna zapojili běžci z 19 zemí světa, desítky diváků kolem trati viděly také prvního v cíli závodu na 5 mil Jakuba Procházku z Brna. Jeden okruh nočním Brnem zvládl za 29 minut a 54 vteřin. O čtyři a půl minuty za ním se v cílové rovince na ulici Husova objevila Pavla Hlaváčková.

„Vyzdvihl bych také výkony všech rekreačních sportovců včetně těch z naší běžecké skupiny BehejBrno.com. Trať nepatří určitě k nejjednodušším, ale věřím, že všechny hnala do cíle právě celkově pohodová atmosféra, o kterou se snažíme na všech našich akcích tak, aby si závodníci běhání s námi hlavně užívali,“ dodal Čtvrtníček.

Noční závod historickým centrem města 5|10 mil Brnem uspořádal již podruhé spolek Maraton Brno, který na 17. dubna 2016 plánuje i čtvrtý ročník Brněnského půlmaratonu. Zájemci se na něj mohou již nyní registrovat na webu www.BehejBrno.com. Aktuálně se pro běžce v Brně konají i pravidelné kolektivní tréninky a výběhy se skupinou.

+ Přidej si svůj běh do tréninkového deníku

Tisková zpráva

Výsledky