Neděle se nezadržitelně blíží a s ní první ročník běžeckého závodu Starobělské Lurdy. Odpovíme vám na nejčastější otázky, které se týkají organizace.

V kolik hodin si mám vyzvednout startovní číslo? Vydávání startovních čísel s elektronickým čipem bude probíhat v den závodu od 9:00h průběžně. Průběžně znamená, že když vybíhám v 11:30:00, tak se nemusím registrovat už v 9:00, ale třeba v 10:30.

Registroval jsem se online ve čtvrtek (pátek), nestihnu zaplatit startovné. Ti, kteří uhradili startovné později a my je v den závodu budeme vést jako „Nezaplaceno“, doloží doklad o zaplacení. Startovné můžete uhradit na místě i v hotovosti.

Nestihl jsem se přihlásit online, můžu se registrovat na místě? Ano, ti kteří se nestihli registrovat, nebo nechávají registraci na poslední chvíli (mnoho z vás běží Hornickou 10 a nevíte jak se budete cítit), tak se mohou přihlásit do závodu na místě. Nejpozději však 30 minut před startem posledního závodníka, který se registroval přes internet, a který je uveden na posledním místě startovní listiny. Takže do 11:45.

Lze provést změnu v registraci? Lze, ale protože už máme startovní čísla vytištěná, tak Honza poběží se startovním číslem se jménem Pepa, který z nějakého důvodu nepoběží. Musíte to však nahlásit při vyzvedávání startovního čísla.

Kam s měřícím čipem? Pokud jste ještě neběželi závod s čipem, tak naše čipy jsou na neoprénovém pásku, suchým zipem si jej připevníte na kolem kotníku. V cíli si nezapomeňte čip odepnout a hodit do označeného koše.

Bude trať značená? Ano, celá trasa závodu bude dostatečně označená bílo-červenou páskou. Na citlivých místech budou stát naši dobrovolníci, kteří vás nasměrují.

Říká se, že závod je pořád nahoru a dolů. Ano, to je pravda. V jednom místě je tak prudký seběh, že tam budeme muset přivázat lano. Ale v trénincích ho využívala jen asi čtvrtina lidí, a to ještě jen asi na první tři čtyři kroky. Jinak co se tratě týká, tak většinou se líbí.

Jeden z účastníků tréniků Radim Jurek nám napsal na Facebook: „Zlákala mě zajímavá trať, tak jsem se dnes byl s váma proběhnout a vyzkoušet. Pestrá, rychlá, dynamická a běhavá trať, z mého pohledu i nejednou hravá, na níž se skoro pořád něco děje a je třeba na to reagovat. Spousta úseků je takových, kde se je třeba při vyšší rychlosti soustředit na došlap, být pozorný a vnímat, což mě se líbí. Vyzkoušel jsem si jeden okruh ve svižném tempu a výsledkem bylo 13:50 minut.“

Tak snad se bude líbit i vám.

Kde můžu zaparkovat auto? Tady to bude pro některé trošičku problém. Původně jsme chtěli využít část louky asi pro 200 aut, ale neprošlo to přes „životní prostředí“. Nachází se totiž v ochranném pásmu vodních zdrojů. Pár míst bude na ulici Svornosti, která vede k Bělskému lesu (točna tramvaje) a něco málo v přilehlých ulicích. Bezva parkoviště je u nového kostela na Výškovické ulici. Je tam 70 míst a o víkendu jsou zadara. Na start to máte 1,2 km, když to střihnete přes louku před lesem. Ideální na rozklus před závodem.

Budu si moci uschovat tašku (batoh)? Své zavazadlo si budete moci odložit v šatně-stanu, ale tak úplně vám ho hlídat nebudeme. Bude tam však stát náš člověk, který bude dovnitř pouštět lidi pouze se startovním číslem.

Dostanu taky medaili? Originální medaili obdrží závodníci se startovním číslem 1 až 370 (podmínkou bylo přihlášení do 20.10.). Dnes jsme medaile převzali od výrobce s tím, že jich udělal asi o 12 více, tak snad se dostane na další běžce. Taky počítáme, že někteří z různých důvodů nepřijedou, takže pár dalších medailí zbude.

Můžu si koupit triko? Triček jsme vyrobili pouze 20. Jedná se spíše o reklamní trika, ale něco málo jich zbylo, tak je zájemcům nabídneme. K dispozici budou i černá trika s nápisem BezvaBĚH.cz, těch máme více. Všechny jsou funkční, budou za nákupku, tzn. 200 resp. 150 Kč.

Budou nějaké fotky ze závodu? Fotografie ze závodu budou. Budeme mít na trati asi 5 fotografů, tak snad se jim snímky povedou.

Mám během závodu pozřít nějakou tu gelovou energii? Tak zněl opravdu jeden dotaz, který nám přistál v emailu. Jde vidět, že nás mají výrobci gelů zmáknuté. Možná bych doporučil před závodem kafe, které vás nabudí. Gel je možný taky, ale jen v případě, kdybyste rozhodli jít místo jednoho okruhu okruhů deset.

Další informace v propozicích