Mnozí jistě víte, že 15. září jsme zahájili veřejné tréninky na trati závodu Starobělské Lurdy, máme jich za sebou už pětadvacet. A abychom v tom našem běhání neustrnuli, tak od neděle 22.11. nás povede vyškolená trenérka Tereza Šádková. Společné tréninky tak budou hravější a zábavnější.

„Pokud jsem mohl vnímat atmosféru během jejich tréninků, tak pozitivní energie byla cítit všude… lidé na Terezku nedají dopustit,“ komentuje naši novou trenérku Radovan Rudický z Sk Oceláci Ostrava.

„Její trénink mě moc bavil. Určitě přijdu zase,“ těší se Lenka Wágnerová z VZS Ostrava.

Pro koho jsou naše společné tréninky určeny?

Zúčastnit se mohou začátečníci i mírně pokročilí běžci, prostě všichni, kdo se chtějí dozvědět jak vlastně běhat, trénovat, jak se správně rozcvičit a správně dýchat.

Jak budou tréninky probíhat?

Na začátku každého tréninku se vždy dohodneme na celkové vzdálenosti.

Skupinu můžeme podle potřeby rozdělit podle výkonnosti, takže se nikdo nemusí obávat, že by nám nestačil. Nebudeme závodit, ale trénovat. Běh budeme prokládat běžeckými cviky. Na každého vždycky počkáme.

Trénink bude velice pestrý a variabilní. Zaměříme se na metody intervalových tréninků, fartleků, rychlosti běhu a v neposlední řadě speciálnímu běžeckému cvičení s patřičným strečinkem.

Jak dlouho bude trénink trvat?

Každý trénink potrvá asi 60 minut.

Kolik bude trénink stát?

Tréninky budeme pro vás organizovat zdarma.

Kdy, kde, v kolik?

Trénovat s Terezkou budeme každou neděli. V tomto ročním období, kdy je brzy tma, budeme začínat v 15:00 hodin. V lednu nebo později můžeme změnit hodinu nebo i den, kdy bude trénink probíhat. Vždy se přizpůsobíme návrhu většiny účastníků.

Scházet se budeme „pod plachtou“. Ta tam sice už nebude, ale jedná se o plachtu závodu Starobělské Lurdy, která byla natažená mezi stromy naproti restaurace Koliba. Mnozí vědí.

Kam poběžíme?

Běhat budeme na pilinovce a v jejím okolí. Sem tam zabrousíme i na přesně změřený pětikilometrový okruh, kterému staří bardi říkají „po pětce“. Každou lichou neděli budeme trénovat na okruhu závodu Starobělské Lurdy výběhy a seběhy kopců.

Aktuální informace najdete na Facebooku