1. O touze a zvědavosti

Která byla ukojena! Pokořila jsem nesmyslnou výzvu, která mě už dlouho provokovala svojí délkou 130 km a více než 5 tisíci výškovými metry.

2. O přípravě

Kterou jsem podcenila! Nebylo v mých silách dát si tréninkově 50 či 80 km se slovy “jdu si zaběhat, vrátím se zítra”. A proto na sebe krize nedala dlouho čekat a dostavila hned několikrát – mrcha jedna.

3. O značení

Které bylo precizní! Zabloudit se mi podařilo jen jednou a to v okamžiku, kdy rozcestník maskovalo zaparkované auto.

4. O Luciferovi

Bez kterého bych se nehnula! Halogenové světlo mé lehoučké Čelovky Lucifer, jejíž baterka mi vydržela obě noci, byla tou nejdůležitější výbavou. Navíc při běhu skvěle držela i přesto, že jsem sundala středový popruh, který se na hlavě pral s mým culíkem.

5. O psychice

Která byla silně nalomena! S přibývajícím časem stráveným na trati přímo úměrně rostl počet podivných zvířátek, trpaslíků i hobitů, které se mi v lese objevovali. Halušky prostě k tomuto typu závodu asi patří.

6. O boj s puchýři

Který byl vyhrán! Moje botky samochodky od inov-8 mě donesly do cíle bez jediného puchýřku. Dokonce i černým krvavým nehtům, které jsem si přinesla z jiných závodů, je konec.

7. O (z)kopcích

Které potěšily! Když už vás každý metr bolí a čas se nekonečně vleče, není většího potěšení než běh z kopce. Žal, drtivá většina kontrol byla vrcholových.

8. Závěr

Který byl velkolepý! Čím víc jsem se blížila centru města, tím větší strach jsem měla. Do cíle jsem dobíhala krátce nad nedělním ránem – ještě za černočerné tmy. Posledních 30 km jsem se pořádně zmáčkla. Běžela jsem sama a díky strachu, který mě hnal kupředu, se ze mě stala doslova neřízená střela.

9. Následky

Které cítím! Stehna mi při chůzi ze schodů vibrují a lýtka tvrdnou. Tělo dostalo pořádně zabrat, ale mysl pookřála. Na trati zapomenete na problémy všedního dne a jedinou vaší starostí je dostatek vody v camelbaku.

10. Úsměv

Který byl nepostradatelný! Při ultramaratonu vás nejdříve opustí síla fyzická, pak se nalomí ta psychická. Jedinou šancí na úspěch pak zůstává dobrá nálada.