Rád bych pozval všechny běžce pěkně si zaběhat v terénu a pomoci přitom dobré věci. Závod se koná 12. března 2016 v části Tábora zvané Čelkovice před hotelem Žižkovy lázně.

Již před pár lety, někdy kolem roku 2013, mi v hlavě vznikl nápad na uspořádání lépe zorganizovaného běžeckého závodu v jihočeském Táboře. Již před lety mi bylo jasné, že nechci drahé startovné, chci aby se trasa lidem líbila a hlavně si závod oblíbili už na prvním ročníku. V prosinci 2015 mi nápad uzrál a k tomu se rozhodl akci udělat jako charitativní. A jelikož chci přímo pomáhat, vybereme každý rok přímo osobu, které peníze půjdou (to znamená, zatím žádné organizace apod.). Letošní první ročník jsme vybrali Honzíka z Českých Budějovic a jeho Sbírku pro Honzíka. Jeho maminku osobně znám a protože je Honzíkovo léčba v Tel Avivu značně drahá, rozhodl jsem se pomoci alespoň takhle. Více o Honzíkovi, jeho nemoci a léčbě si přečtete na odkazu výše. Jen podotknu, že tato experimentální léčba kmenovými buňkami (v ČR neschválená a neplacená) má velkou naději na úspěch prodloužit a zkvalitnit Honzíkovi život až o desítky let.

Informací, včetně oficiální kasičky Honzíkovo sbírky, bude na místě v den závodu dostatek. Honzík se bohužel osobně s maminkou nedostaví (budou za léčbou v zahraničí), ale na místo přijedou blízcí z Honzíkovo bezprostředního okolí, kteří případně informace osobně doplní.

Jelikož jsme charitativní závod, pochopitelně se snažíme co nejméně stlačit náklady. Ovšem ne na úkor kvality. Kompletní výdělek půjde na konto Honzíkovo sbírky. Veškerý výdělek ze stánku, z triček a prostě všeho, co budeme na místě prodávat, půjde taktéž Honzíkovi. Asi si říkáte, jak lze závod udělat tak levně? Jednoduše, nebudeme mít čipy. Ale není se čeho bát, závod bude měřený pomocí programu na časomíru Pavla Zámostného běhajícího za IthinkBeer. Takže se nemusíte bát, výsledky budou zpracované přesně a brzy po závodu k dispozici. Navíc čeká běžce kvalitně připravené zázemí, startovní balíček, ceny pro všechny v kategoriích od našich sponzorů (pozn. Hlavní cena na dlouhé trati je Kurz samostatného seskoku letadlem od Skydive Tábor), po vyhlášení tombola a kdo by plánoval zůstat v našem městě husitů přes noc, toho srdečně pozveme na naší afterparty.

Tratě máme hned dvě. Jednu delší, která má 12 km/cca240m+ a jednu kratší, ta měří 7 km/cca 230m+. Delší varianta má v jedné části asi 300 metrů dlouhý asfaltový úsek, ale jinak je celá kompletně terénem, který doufáme, že bude začátkem března výživný. Na trati bude i malá zajímavost, tedy kromě krásné přírody, poběží se kolem značně hlubokého lomu. Delší variantu doporučujeme mužům a věřícím si ženám, přeci jen netušíme jaké budou v březnu podmínky. Kratší varianta je naprosto čistý kros, moderně trail. Sice se může zdát lehká, ale zdání klame a musím s čistým srdcem říci, že těch 240m+ na sedmi kilometrech je více než znát. Delší trasa má sice stoupání více, ale zato na více kilometrech.

Momentálně máme nastavený limit účastníků z důvodu méně místa na startu. Na delší trase 80 přihlášených online (20 na místě) a na kratší variantu 50 závodníků online (na místě jen pár). Pokud by byl zájem větší, než předpokládáme, je možné, že počet startujících navýšíme s tím, že by byly dva časově oddělené starty, ať už delšího tak i kratšího závodu. Možnost online rezervace je do 28. února, je hlavně z důvodu dostatečného času na výrobu pamětních trik.

Termínově se nám bohužel kryje závod s Pečkami, ale nedá se nic dělat, z hlediska jižních Čech a jihočeských závodů je termín ideální. Navíc Honzík bude peníze na další kolo léčby potřebovat někdy v červnu a rádi bychom jeho příběh rozšířili do podvědomí co nejvíce lidí apokud možno co nejdříve. Jedná se takové vedlejší poselství našeho závodu. Díky facebooku se nám to to značně daří.

Web závodu

Facebook

Událost na FB

Chcete si zaběhat, užít si závod, potkat známé a přitom udělat dobrý skutek? Pokud ano, dostavte se 12. března 2016 do Tábora! Zvu všechny!

Karel Nerad