Z téměř půl metru vysokého poháru se jeho držitelé možná odrazí ještě za většími úspěchy. Kam až doběhne Jekaterina Zanozina a Filip Peřinka, historičtí první vítězové Pražského běžeckého poháru?

„Má velké předpoklady na další zlepšení. Je to všestranná sportovkyně, když přišla k nám do Kerteamu, skoro neuběhla pětku. A podívejte, jak běhá teď (desítku zvládne už za 43 minut, pozn. red.),“ chválila první vítězku Pražského běžeckého poháru její přítelkyně a druhá v celkovém pořadí, zkušená Kamila Gregorová.

Teď 31letá Ruska si přišla v sobotu pro veliký pohár s plným batohem, přímo z vyhlášení mířila na letiště, chystala se na týdenní pobyt do hor na hranicích s Gruzií. „Ale vrátím se, nebojte se,“ smála se.

Však loni stihla jen čtyři podniky PBP a o jeho existenci se dozvěděla až později. „Prodloužili mi vízum. Budu tady zase pracovat a taky běhat. Těším se i na Pražský pohár,“ dodala vědecká pracovnice, bádající tu na atomových strukturách.

To Filip Peřinka zkoumá lidské tělo, respektive jeho možnosti. Nyní 27letý absolvent FTVS původem z České Kamenice pracuje jako fitness kouč v Pure Jatomi Fitness Palladium a také na vlastní formě.

„Loňská sezona byla úspěšná, vylepšil jsem si osobáky na pětku i desítku (na 10 km 36:53 v Kbelích, pozn. red.) a mám za sebou plno dobrých závodů běžeckých i triatlonových. Kilometráž jsem navýšil o dvacet procent,“ říká. ¨

V pražském poháru zvládl osm z devíti dílů, chyběl jen v tom úvodním v Modřanech. Byl druhý na Skalce a třetí na Žaludské osmě. Stupně vítězů zkompletoval právě celkovým triumfem.

Finanční prémie čekaly v sobotu v obálkách na první tři ve všech věkových kategoriích. Vy, kdož jste se nestavili, kontaktujte nás na adrese redakce@bezvabeh.cz a domluvíme předání. Tak abyste měli motivaci do dalšího ročníku PBP, jehož přesnou podobu oznámíme na našem webu už v dohledné době.

Výsledky PBP 2015