Přichází jaro a kromě odkládání svršků navíc, je třeba odložit i nějaká ta kila. Pokud se vám ještě pořád nepodařilo zhubnout, zkuste se nadbytečných gramů zbavit díky odlehčeným běžeckým botám Reebok ZPUMP Fusion 2.0. Nejenom, že se budete cítit lehčí, ale třeba se vám to díky ještě většího zalíbení v běhu v těchto teniskách opravdu povede!

Boty jsem testovala především na tvrdém povrchu. Vzhledem k celkovému provedení boty bych je do většího terénu asi nedoporučovala. Kromě toho, že je bota extrémně lehounká, tak i krásně sedí. Svršek je z pevné, ale tenké síťoviny, která je prodyšná a na špičce bude i promokavá.

Reebok ZPUMP Fusion 2.0. Mají hned dva netradiční prvky, kterých si všimnete už při obouvání. Prvním z nich je, že jazyk boty není oddělen od zbytku boty, ale tvoří celistvý vzhled. Takže spíše než do boty vám připadá, že si obouváte ponožku.

Bota jde v pohodě utáhnout, ale není zde taková možnost rozpětí při utahování, nebo naopak uvolňování, jako je u klasických tenisek. Proto je důležité zvolit správnou velikost a hlavně, čeká vás ještě jedno překvapení. Po zavázání plochých tkaniček, které se hezky hodí k jednoduchému designu boty, je před vámi ještě poslední úkol: k úplnému přilnutí boty k chodidlu musíte párkrát zmáčknout černý čudlík na straně boty, tím si botu takzvaně napumpujete a více obepnete chodidlo. Tím pádem nabijete dojmu, že vám bota přirostla k noze.

Kája s nafouklým bříškem 1.0 :-)

Při zouvání stačí zmáčknout vedlejší (menší stříbrné) tlačítko a bota se jednoduše vyfoukne. Nemusíte se bát toho, že budete vypadat, jako byste běželi s balónky na noze, protože napumpování nejde vidět, pouze cítit.

Co se týče podrážky, tak není tak měkká, jak se zdá, což beru jako plus, protože nemám ráda, když při běhu cítím každý kamínek. V oblasti paty se dá říct, že je podrážka tužší a lépe tlumená. Naopak v přední oblasti je podrážka tenčí a ohebnější, tím pádem noze umožňuje přirozenější pohyb. Vnitřní vložka je samozřejmě vyjímatelná a má jemnou podporu klenby, to také vnímám jako pozitivum, jelikož má noha alespoň nějakou oporu a po námaze tolik nebolí. Ale to je individuální.

Co bych určitě pochválila, tak je vzhled, nový model se mi líbí mnohem více, než předchozí. A na tom už také záleží. Málo kdo si koupí funkční boty, i když jsou úplně škaredé, vždy hledáme dva v jednom – funkční a zároveň hezky designově provedené. Poslední plusové body u mě tyto Reeboky nasbíraly díky několika malým reflexním prvkům – na patě, pumpičce a u šněrování.