Ostravská běžkyně, členka MK Seitl Ostrava, ukončila závodní sezónu opravdu skvěle. Na Ecol maratonu v polském Rybniku dokázala v sobotu zvítězit a stlačit čas hluboko pod tři hodiny na konečných 2:57:32.

„Petra si v neděli zaběhla v polské Wodzisławi osobák v půlmaratonu, tak jsem ji navrhl, aby ještě zkusila maraton. Má teď na konci sezóny mimořádnou formu, tak proč toho nevyužít,“ prohlásil v úterý na pravidelné schůzce ostravských příznivců běhu Otto Seitl.

Otto se Petře letos opravdu věnuje, dobře ví čeho Petra může v danou chvíli dosáhnout, na co má a na co ještě ne. Vždyť ji také na mnohých závodech doprovázel, aby jí poradil, aby jí ukázal směr.

Ať to bylo na Mistrovství světa na 100 km Winschotenu nebo právě na závodech v Polsku, kam tak ráda jezdí. Její velkou oporou je také její manžel Richard.

Petřina forma opravdu v končící běžecké sezóně graduje. Už Hornickou desítku zaběhla na výbornou. Čas 37:00 by ji mohl závidět kdejaký muž.

O týden později už v Polsku deklasovala své soupeřky o několik tříd, aby si vylepšila osobní rekord na velmi slušných 1:21:47.

„Moc děkuji Ottovi, skvěle mi to propočítal a napsal mezičasy, ale hlavně mi je hlásil na trati, podával čaj a povzbuzoval mě – prostě supr servis,“ komentuje Petra na klubovém webu pomoc svého kouče.

Je nutné také zmínit, že Ecol maraton v Rybniku nepatří mezi ty rychlé a velká část trasy vede mimo asfaltové komunikace.

Pouze dvě české běžkyně zaběhly v letošním roce rychlejší maratonský čas než Petra. Byly to Petra Kamínková a Radka Churáňová.

Takže zdá se, že se v Ostravě rodí nová hvězda královské disciplíny – maratonu.

FOTOGALERIE OTTO SEITLA