Stejně jako se Emil Zátopek stal inspirací olympijské kolekce pro LOH 2016, jeho historická fotografie a nesmrtelné „Nemůžeš? Přidej!“ zvou celou Českou republiku k účasti na T-Mobile Olympijském běhu. Ten odstartuje ve středu 22. června na mnoha místech České republiky živě prostřednictvím vln Radiožurnálu.

Olympijský výbor věří, že se v ročníku 2016 podaří překonat celkový počet 40 závodů v ČR. Nový vizuál i kompletní informace o T-Mobile Olympijském běhu naleznete na www.olympijskybeh.cz.

Legendární Emil Zátopek

Emil Zátopek vyhrál čtyři zlaté a jednu stříbrnou olympijskou medaili. V roce 1952 na LOH v Helsinkách získal slavný „hattrick“, když se stal olympijským vítězem na tratích 5 000 m, 10 000 m a zvítězil i na maratónské distanci, na které závodil poprvé. Na olympijských hrách reprezentoval Československo třikrát a jako první na světě překonal magickou hranici 29 minut na 10 km. Nejen tyto úspěchy, ale především vůli a odhodlání Emila Zátopka připomínáme v rámci T-Mobile Olympijského běhu 2016 všem běžcům a především té nejmladší generaci.

Máme více než 30 pořadatelských měst

Aktuálně si běžci mohou vybrat ze 33 různých závodů po celé České republice. „Nejde nám o jeden velký závod v Praze, ale chceme opravdu rozběhat celou republiku. Pořadatelé se mohou hlásit do 15. května, uspořádejte bronzový běh i u vás a pojďte nám pomoct překonat hranici 40ti běhů,“ vyzývá k aktivitě potenciální pořadatele marketingový ředitel ČOV Marek Tesař.

Sportovním klubům či spolkům, které se do největšího českého běžeckého projektu chtějí zapojit, stačí oslovit pořadatele na adrese chciporadat@olympic.cz. Vzápětí se dozví více informací. „Zájem organizátorů narůstá, skvělé, že neexistuje žádný limit. Chceme dát šanci každému,“ dodává závěrem Tesař.

Potvrzená města do 3. 5. 2016:

  • Zlaté běhy: České Budějovice, Plzeň, Praha, Ostrava
  • Stříbrné běhy: Kadaň, Rychnov nad Kněžnou, Stříbro
  • Bronzové běhy: Bakov nad Jizerou, Bedřichov, Červená Lhota, České Budějovice, Děčín, Holubov, Ivančice, Jihlava, Jilemnice, Kamenice, Kostelec nad Orlicí, Kunvald, Moravské Budějovice, Most, Nový Jičín, Ostrov u Karlových Varů, Praha – Ladronka, Příbram, Račice, Strážná, Teplice, Valašské klobouky, Velké Bílovice, Vrchlabí, Zlín

Tisková zpráva