V poslední době se objevila spousta hejtů na téma naprosto neškodných samolepek ze závodů na náraznících aut. Je vážně zajímavé, že lidi tak moc trápí, co si lepíte na auto. Že by je tak trochu hryzala závist? Tady je pár důvodů, proč je nám naprosto fuk, že vás naše samolepky iritují:

1. Běhání se stará o to, že jsme tak v pohodě, že je nám to jedno. Měli byste to taky někdy zkusit. Je to zdarma a naprosto legální. A nestaráte se pak o takové kraviny, jako jsou třeba samolepky.

2. Zasloužili jsme si je. I když by vás nikdy nenapadlo nalepit si na auto samolepku ze závodu, budete se poté, co proběhnete cílem kousek za jednadvacátým nebo dvaačtyřicátým kilometrem, cítit jinak. To mi můžete věřit.

3. Moje auto, moje volba.

4. Nikdy vás nenapadlo, že ty samolepky mají vyšší smysl? Když jedeme na závody, pomáhají nám, abychom se neztratili – stačí se držet podobně polepených aut, o nichž nám je jasné, že nás zavedou přesně tam, kam potřebujeme.

5. My si taky nestěžujeme na vaše samolepky se jmény celé rodiny včetně zvířat nebo oblíbeného fotbalového klubu. Anebo možná trochu, ale když vy můžete mít tyhle, my můžeme mít ty svoje. Prostě se vzájemně vyruší.

6. Nepošklebovali bychom se vám, kdybyste si nalepili na auto samolepku 0,0 km. Jestli vás těší, že jste z formy a chcete se tím chlubit, směle do toho.

7. 21,0975 a 42,195 mají pro nás mnohem hlubší význam, než kdy dokážete pochopit. Nejde o to se tlouct v prsa (a když, tak jen trošku), spíš o ten pocit, že jsme dokázali něco, co nás stálo spoustu sil a na co jsme potřebovali hromadu odhodlání, disciplíny a času.

8. Kdy se z toho, že se pochlubíte něčím, na co jste pyšní, stalo něco špatného? Na prvním stupni jste si přinesli do třídy medaili a diplom ze závodů a všichni vám gratulovali. Představte si, že ty samolepky jsou taková naše medaile.

9. Někteří lidé si svoje úspěchy rádi užívají v ústraní a v tichosti, jiní se o ně rádi dělí. Je snad někdo, kdo má právo říct, který způsob je ten správný nebo lepší? Upřímně, když dojde na tyhle samolepky, každý by se měl starat o sebe. Nezapomínejte, že je to SAMOLEPKA, ne mačeta nebo injekční stříkačka plná heroinu případně ampule s virem pravých neštovic.

10. Možná, opravdu jen možná může naše samolepka s uběhnutou vzdáleností někoho motivovat, aby to taky zkusil. Kladné body pro nás.

11. A nakonec: Nikdy nevíte, kdy vás zastaví policistka, který také běhá, a samolepky si všimne. Hned tu máme okamžik vzájemných sympatií a místo blokové pokuty třeba jen varování. Neříkejte, že tohle vás nikdy nenapadlo?