Celkem 312 běžců zdolalo nejvyšší českou budovu, 111 metrů vysokou AZ Tower v Brně v rámci druhého ročníku závodu Schody AŽ nahoru. A v obou kategoriích padly dosavadní nejlepší časy. O ten ženský s hodnotou 3:06,36 se postarala Lenka Švábíková, aktuálně vedoucí žena světového poháru v Towerrunningu. „Jsem moc spokojená, že jsem vyhrála. Chtěla jsem sice běžet pod tři minuty, což se mi nepodařilo, ale bylo to asi na úkor nedávného závodu v Paříži,“ řekla vítězka. Za sebou nechala loni nejrychlejší Petru Veselou, která si i tak v rozběhu vylepšila svůj čas o téměř 20 vteřin.

V mužské kategorii dominoval rovněž běžec s mezinárodními zkušenostmi ze závodního běhání do schodů Martin Tomica, který zvítězil novým rekordním časem 2:31,83. „Jsem maximálně spokojený, protože jsem překonal traťový rekord. AZ Tower je na běhání dobrá, schody nejsou strmé, takže se dá běžet opravdu rychle,“ hodnotil vítěz. Za sebou nechal třetího Petra Fojtíka a druhého Lukáše Kučeru, vítěze dubnové Brněnské desítky. „Je vidět, že i specialisti na dlouhé tratě, jak Lukáš, tak třeba osmá v celkovém pořadí žen Lenka Kohnová z naší tréninkové skupiny zvládli porci 631 schodů se ctí,“ uvedl hlavní organizátor Aleš Čtvrtníček.

Každý závodník získal pamětní medaili a mohl si na vrcholu AZ Tower pořídit památeční fotografii. K připomenutí závodu také bude v atriu nejvyšší budovy vyvěšena deska s nejrychlejšími časy, kterou organizátoři předali zástupci managementu. Atmosféru zážitkového běhu si mohou všichni připomenout i na videozáznamu, na který naleznou odkaz na webu www.BehejBrno.com nebo na Facebooku . Na stejném místě jsou zveřejněny i výsledky a zájemci o běhání zde najdou i informace o pravidelných trénincích a dalších akcích, jako je podzimní noční závodu 5|10 mil Brnem v sobotu 24. září 2016

Tisková zpráva