Vítězové jednotlivých závodů se nominují na již vyprodaný RedBull 400 v Harrachově Benzina stejně jako loni startuje běžeckou soutěž pro širokou veřejnost, na konci které jsou pro ty nejlepší vstupenky na již vyprodaný extrémní závod RedBull 400 a příprava v Benzina týmu pod taktovkou profesionálního kouče Jakuba Bíny.

Benzina letos celý koncept Rozběhni to naplno! ještě vylepšila – zatímco loni se rozřazovací běhy konaly v Praze, Brně a Ostravě, letos je destinací šest: Praha, Hradec Králové, Brno, Olomouc, Liberec a Plzeň.

V každém z těchto měst se během června a července uskuteční extrémní závod na některou z dominant ve městě. V Praze to budou Letenské schody, v Brně věž Staré radnice, v Liberci třeba zase jedna z budov vysokoškolských kolejí.

„Hledali jsme taková místa, která jsou přímo ve městě a zároveň jsou plná schodů. Myslím, že se běžci pořádně zapotí, určitě si ale odnesou unikátní zkušenost – a to je náš cíl, chceme lidem nabízet nezapomenutelné sportovní zážitky a umožnovat jim poznat hranice svých možností,“ říká Agnieszka Bobrukiewicz, vedoucí odboru marketingu Benziny.

Všechny závody jsou určené pro širokou veřejnost, jsou zdarma a kromě toho, že si lidé mohou sáhnout na dno svých sil v originálních kulisách kostelních věží či dalších výškových staveb, ti nejlepší muži a ženy z jednotlivých závodů se nominují do Benzina týmu.

Každý z týmu dostane FitBit náramek, který monitoruje tréninkové aktivity, což se bude velmi hodit. Vítězný tucet běžců totiž čeká náročný trénink před vyvrcholením celé akce – nejextrémnějším během do vrchu v Česku RedBull 400, ve kterém se závodníci budou doslova drápat na skokanský můstek K120 v Harrachově.

Na trénink ale nebudou závodníci z Benzina týmu sami – pomáhat jim bude sportovní kouč a frontman kapely Skyline Jakub Bína, který bude přítomný také na všech šesti rozřazovacích závodech. Jakub vybrané závodníky pro RedBull 400 poté rozřadí buď do štafet, nebo do sólo závodu a podpoří je i v samotném závodě. Ten se poběží v sobotu 13. srpna.

„Po celé přípravné období budu s lidmi z Benzina týmu v kontaktu, budu jim radit s tréninkovým plánem, budu monitorovat jejich tréninkové výsledky a kromě fyzické stránky se jim budu snažit být i psychickou oporou, která je během přípravy a především během tak šíleného závodu, jakým ten v Harrachově je, zvlášť důležitá,“ vysvětluje Bína.

Všechno o jednotlivých rozřazovacích závodech včetně pravidel najdou zájemci zde: www.rozbehnitonaplno.cz

Jak se daří v přípravě jednotlivým běžcům Benzina týmu, mohou pak fanoušci kromě zmíněného webu sledovat také na Facebooku: https://www.facebook.com/Benzina.cz/

nebo na Instagramu: https://www.instagram.com/benzinacz