Sešel se nám rok s rokem a blíží se již 3. ročník Blanenské desítky. Ta se bude konat v sobotu 10. září 2016 u sportovního ostrova na ulici Poříčí v Blansku.

„Blanenská desítka má za cíl nejen přilákat sportovce, kteří touží po rychlých časech a osobních rekordech, ale zejména rozhýbat celé město a zpestřit dětem jejich první školní týdny. Myslíme také na doprovod, diváky a kolemjdoucí,“ říká sportovní ředitel závodu Lukáš Olejníček. Ti se mohou těšit na okouzlující sportovní výkony, bohatý doprovodný program, stánky se sportovními doplňky a občerstvením.

Co je přesně Blanenská desítka?

Jde o perfektně rovinatou, asfaltovou a certifikovanou trať, kde se soutěží v běhu, koloběhu a na inlinech. Hlavní tratě v kategorii dospělých mají délku 10 km, 2 okruhy na ulici Poříčí. Pro děti jsou nachystány závody ve všech třech disciplínách o délce 200 m, 400 m a 1500m. Ta se odvíjí od věkových kategorií.

I letos je možné zapůjčit si koloběžku na závod, nově značku Crussis. Rezervovat si jednu ze třiceti koloběžek bude možné od 15. června na wwww.blanenska­desitka.cz Novinkou na Blanenské desítce je půjčovna in-line bruslí přímo na místě v den závodu od společnosti Tempish.

Pro letošní rok je připravených i plno dalších novinek! Pokud si někdo netroufne na desetikilometrový běh, stačí zapojit například kamaráda nebo kamarádku a vytvořit štafetový tým. Každý člen štafety pak poběží 1 kolo, tedy 5 km.

Jestliže s během teprve začínáte a chcete jeho kouzlo ukázat celé rodině, zúčastněte se nesoutěžního Allianz rodinného běhu. „Jedinou podmínkou je přihlásit se v den závodu a být včas na startu. S rodinou a kamarády pak můžete doběhnout až do cíle! Více informací k rodinnému běhu připravujeme na červenec,“ vysvětluje ředitel závodu Tomáš Mokrý. Registrujte se na Blanenskou desítku 2016 co nejdříve.

Do 30. června je levnější registrace, tak neváhejte!

V sobotu 10. září se na Vás těšíme!

Tým Blanenské desítky

www.facebook.com/…enskadesitka

www.blanenskadesitka.cz

Tisková zpráva