Vyzkoušejte si běžeckou trasu Dolomitenmanna a Grossglockner berglaufu. Pojeďte s námi do Alp pro super běžecký zážitek

Na 15. – 18. září 2016 chystáme společně s českou vrchařskou legendou Robertem Krupičkou kemp v rakouských Alpách. Ubytujeme se v rakouském městečku Lienz, kam je to z Prahy asi 560 km (6,5 hodiny cesty).

V pátek si proběhneme kompletní běžeckou trasu legendárního Red Bull Dolomitenmanna. V sobotu se pak vydáme po stopách klasiky horských běhů, závodu Grossglockner Berglauf. Obě trasy jsou v blízkosti Lienzu. Odjezd domů je naplánován na nedělní odpoledne. Pro profíky i pro méně zkušené

Nemusíte se vůbec bát, že to nezvládnete. Účastníky kempu rozdělíme na dvě skupiny dle zkušeností a výkonnosti. Ty zkušenější povede Robert Krupička. Druhou skupinu povede Honza Dvořáček. Pro méně zkušenější máme taky připravené trochu kratší verze tras. Testování bot Salomon

Náš Alpský kemp slíbila podpořit taky značka Salomon, která vybavuje Roberta. V rámci kempu tak bude možné otestovat vybrané modely bot Salomon. Měli bychom mít k dispozici 50 párů různých bot Salomon včetně závodní kolekce S-LAB.

Robert Krupička

Robert patří mezi pravidelné účastníky legendárního závodu Sierre-Zinal (31 km/2200m stoupání + 800m klesání) ve Švýcarských Alpách, kde se za účasti světové špičky dokázal 4× probojovat na stupně vítězů. V roce 2011 dokázal Robert vyhrát Mistrovství Evropy ve skyrunningu a každoročně je zván na bezpočet světových závodů, v nichž se běžně umísťuje v top desítce.

Robert patří také mezi pravidelné účastníky rakouského Dolomitenmanna, kdy už v roce 2000 dokázal bezkonkurenčně ovládnout běžeckou část tohoto těžkoho závodu. Šestkrát také dokázal zvítězit na českém Adrenalin Cupu.

  • 6× účast na Grossglockner berglaufu (z toho 4× stupně vítězů a v roce 2005 5 místo z mistrovství Evropy konaného na tamní trati).
  • V roce 2009 zaběhl Robert na Grossglockneru jeden z jeho nejhodnotnějších běžeckých výkonů, když finišoval jen 1 vteřinu za legendárním Jonathanem Wyattem. Čas 1:11,32 je jedním z nejrychlejších v historii celého závodu.
  • 15× účast na Dolomitenmannovi. Vítězství ve své disciplíně jako první čech v historii Dolomitenmanna. Mnoho dalších umístění v top 3.
  • Člen českého týmu, který v roce 2003 zatím jako jediný dokázal zvítězit celkově na Dolomitenmannovi.

Další Robertovy výsledky:

  • Mistr Evropy ve skyrunningu 2011 – Valmalenco-Poschiavo
  • 3× medailista z mistrovství Evropy v běhu do vrchu
  • 2× 3 místo Jungfrau marathon (best time 3:00,38)
  • 2× 2 místo Sierre-Zinal (best time 2:34,29)
  • Vítězství Grintoves SP (čas 1:17,05 je stále druhým nejlepším časem zaběhnutým ve Slovinsku na Grintovci a Robert tento jeho ne příliš známý výkon považuje za nejlepší v jeho kariéře)
  • Osobní rekord v maratonu 2:17,47 (Wroclav 2005)

Základní informace o kempu

Termín: 15. – 18. září 2016 Místo: Lienz (Rakousko) Počet osob: 15 Cena kempu

Vybrat si můžete ze dvou variant. Ubytování si hradíte sami na místě – máme zamluvený celý penzion v Lienzu. Na pokojích je televize i Wi-fi připojení k internetu. Ubytování (3 noci s polopenzí) bude hrazeno na místě přímo u obsluhy penzionu.

Další informace zde