Po dvoudílové absenci se znovu zjevil na startu a všem ukázal, že se opravdu neflákal. Jiří Čípa doběhl do cíle osmnáctého pokračování brněnského běžeckého seriálu Triexpert Cup v čase 26:08 s náskokem víc jak dvě minuty a suverénně na necelých osm kilometrů dlouhé terénní trati v Popůvkách zvítězil. „Bylo to o parník, nedal nikomu šanci,“ komentoval jeho letošní osmý triumf ředitel podniku Tomáš Kalina.

S druhým místem se tentokrát musel spokojit Lukáš Soural, který opanoval předešlé dva středeční závody. Na třetí pozici zhruba půl minuty za ním finišoval Daniel Roško.

„V Popůvkách je trať občas pěkně blátivá, tentokrát však stačila vyschnout, takže to bylo bez problémů. Jen jsme měli dva podřené účastníky, kteří upadli,“ popsal Kalina podmínky na malebném okruhu, který je pověstný strmým počátečním stoupáním a prudkými seběhy v jeho závěru.

Ženská kategorie poznala opět jinou vítězku, což je pro atraktivitu závodu dobře. Za čas rovných 34 minut brala první místo Jana Baštářová. Za ní se srovnala Lucie Johaníková a Lada Železná.

Na startu potřetí v řadě scházel lídr celkového pořadí Jiří Petr. Může si to dovolit, prvenství už mu nikdo nesebere.

„Do účasti už mě nic netlačí. O víkendu běžím další závody, tak jsem pošetřil síly,“ podotkl Petr. „Je vidět, že dva díly před koncem seriálu přichází na řadu taktika,“ všiml si Kalina.

K dolnímu rybníku se na jedinou mimobrněnskou štaci Triexpert Cupu sjelo za slunečného podvečera 217 vytrvalců, což je po Myslivně druhá nejnižší letošní návštěva. „Jednak je přece jen okruh dál od Brna a navíc vrcholí dovolené,“ zdůvodnil ředitel.

Ve středu 31. srpna přijde na řadu obnovená premiéra. Devatenáctou zastávku seriálu totiž představuje hodinovka na stadionu VUT Pod Palackého vrchem, která byla minulý rok kvůli vedrům v předešlých závodech zrušena. Organizátoři přichystali tři rozběhy. První je v plánu v půl páté odpoledne, další v 17.40 a třetí v 18.50.

„Poslední rozběh je určený závodníkům, kteří jsou do sedmdesátého místa v celkovém pořadí, nebo za hodinu uběhnou víc jak čtrnáct kilometrů,“ vysvětlil Kalina.

Pak už přijde finiš Triexpert Cupu v Pisárkách, kde dojde i k závěrečnému vyhlášení výsledků. Na obou posledních dílech pořadatelé připravili možnost testování běžeckých bot a dalších doplňků.

Výsledky